Söndagsspa: ansiktsmasker för torr vinterhy

ansiktsmasker-1

Nu har vi genomlidit många kalla månader och det brukar direkt visa sig på hyn. Att konstant röra sig från mycket kallt till varmt inomhus brukar göra huden torr, röd och fnasig. Jag är inget undantag. Eftersom min hy är så ljus syns också torrhet och rodnad så mycket mer. Därför vill jag tipsa om två fantastiska ansiktsmasker som jag återkommer till om och om igen. Två livräddare för vintertorr hy! Ett litet tips bara, innan du använder en mask är det alltid en god idé att exfoliera ansiktet först. Då blir du av med döda hudceller och preppar huden för masken.

Den första masken är återfuktande och lugnande mask från Caudalié, moisturizing mask. Finns att köpa på exempelvis Åhléns och är underbar. Den doftar hur gott som helst och så applicerar du ett tjock lager som får sitta på huden i 15 minuter. Huden kommer suga åt sig det mesta av produkten och det som är kvar tvättar du av eller (vilket jag rekommenderar) torkar bara av. På så sätt gör du kuren mer intensiv och torkar inte ut huden med vattnet.

Den andra masken är en kultprodukt, hyllad av typ alla. Origins drink-up intensive overnight mask. Den här masken sover du med över hela natten. Ja, det är lite kladdigt och ja man får lite panik när det kladdas av på kudden MEN resultatet är sagolikt. Du vaknar upp med en återfuktad hy, ny lyster och babymjukt ansikte. LOVE IT! Origins finns också att köpa på Åhléns, men även på nätet.

Jag själv kommer definitivt behöva göra en rejäl upprustning av mitt ansikte idag. När vi kom hem igårkväll, efter Mello hos mina päron, var Estrid ledsen och hade svårt att sova. Jag la mig på sängen med henne, släckte lampan och vyssjade. Och somnade själv. Och vaknade klockan 4 på morgonen iklädd klänning, strumpbyxor, smycken, full makeup och håruppsättningen fortfarande kvar. Jag somnade om och när jag vaknade i morse och såg min spegelbild skrattade jag rätt ut. Jag såg ut som något David hittat på valfri klubb fem i tre med en hairdo på sniskan och världens mest utsvettade ögonmejk. Icke en fager syn. Jag såg ut som en riktig fyllkaja. En lång dusch, en rejäl ansiktsbehandling och en stor kopp kaffe senare så är jag mindre fyllkaja och mer mig själv. Det var länge sedan man stupade i säng fortfarande iklädd klänning och smink… My god! What a wreck!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x