Apotekarns trädgård – en medelhavsoas i Simrishamn

 Under påskhelgen gjorde vi en mycket efterlängtad utflykt. Apotekarns trädgård är en butik med café inne i Simrishamn. Inne på en gård har de skapat en medelhavsoas med kryddor, olivträd och citrusträd i mängder. Stora tunga citroner hängde överallt och över hela området doftade det starkt av citrontimjan och rosmarin. Vi köpte inga växter för de passar inte så bra i fönstret och vi har inte ens en balkong. Men när vi har hus, ja då ska jag få shoppingpsykos där. Vet ni att de har rosmarinsväxter på nästan en halv meter! 

 I klasar står växterna och just denna dag stod solen hög och varm på himlen och fick hela innegården att vibrera av ljus och doft. Min längtan efter hus exploderade i bröstet och ibland blir jag uppgiven. Det känns som det aldrig kommer att komma. Rätt hus, på rätt ställe och till rätt pris. Att det ska vara så svårt!?

Jämte gården ligger butiken. Där finns marockanska mattor och bord, porslin och doftljus. Kuddar, puffar och plädar i en enda härlig röra. Som tröst för att jag inte kunde köpa en halvmetersrosmarin köpte jag en skål. En stor skål handmålad i Marrakech och var skål blir därmed unik. Jag har länge önskat mig en sådan här Maroccansk skål och denna var helt enkelt perfekt. Stor och färgglad och kommer passa perfekt för alla fräscha sommarsallader.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x