Den första vaccineringen

 Vilka dagar det varit. Plötsligt kom det fina och varma vädret och i vanliga fall hade det varit hur härligt som helst, men vår lilla tös tycker nog det är ganska jobbigt. Det har varit mycket tandagnissel och inte mycket har varit till belåtenhet. Frustrerande för mamman men självklart ännu mer jobbigt för en så liten. Med en bebis i famnen konstant har det inte funnits tid över för att slå mig ned med bloggen. Idag tog jag ut Estrid på en lång promenad på förmiddagen med hopp om att hon skulle kunna sova lite bättre i den svala förmiddagen. Jag traskade ner till västra hamnen och medan hon sov i vagnen lyssnade jag på podcast och hade det faktiskt mycket trivsamt. 

 Jag är så tacksam över att bo vid havet. Det ger en annan fräschare luft till staden. Det blir inte så hett och kvavt utan det finns alltid en frisk bris att tillgå. Efter promenaden var det dags för besök hos BVC. Estrid ligger 1,5 kurva över och kommer nog bli en lång tjej. Inte konstigt då både jag och David är långa. Hela 63 cm är hon! Sen var det slut på det roliga. Det var dags för hennes första vaccination och det gick bra. BVC-Pia var så snabb och fin med henne, men det var så jobbigt för mammahjärtat. Man vill ju inte att den lilla pluton ska ha ont. Nu sover hon och vi står stand by med alvedon och extra mycket kärlek om det skulle behövas. 

 Den här knallblå himlen som bara finns i Sverige under sommaren, den himlen är den vackraste blå jag vet. När jag tittar mot den himlen känns det sommarlov i hela kroppen. 

Idag köpte vi med oss mat hem från Spoonery och om vi får till en lyckad nattning ska vi äta ute på balkongen. Kanske David tar lite vin, vi tänder lite ljus och så ska vi ha det härligt. Men ja, jag har inga förhoppningar med tanke på de senaste dagarnas nattning! =) 

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

5 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Caroline
Caroline
8 år sedan

Ja det är vi. Vi ska inte ge honom kött heller. Först tänkte jag att vi skulle ge honom lite och i så fall ekologiskt kött, men sen har jag tänkt att det känns konstigt att ge honom något som vi själv inte äter o tycker är äckligt. Vi har pratat med dietist och det går hur bra som helst att ge vegetarisk kost till barn. Jag blir lite nojig att han inte ska få i sig allt men försöker vara noga. Så är det nog med barn överhuvudtaget att man är nojig att de inte får i sig tillräckligt. Han får fortfarande lite ersättning blandat med vanlig mat.
Jag läste i ditt senaste inlägg om att du tappar hår. Jag tror det var när min son var ca 3 mån så sa jag till min kompis att jag inte tappade något hår alls. Dagen efter började jag tappa sjuuukt mycket hår, men det höll på så i en månad kanske. Nu e det tack gode Gud över :p
Ville också säga att du är alltid så fint klädd! Ha en skön dag i solen! Kram

Frida Svensson
8 år sedan

Är helt med dig! Rester is the shit! =) Ah ni är vegeterianer eller? Hur tänker ni göra med ungen? Kommer han få testa kött? Alltid spännande att se hur föräldrar resonerar. Tack för bra glasstips. Ska testa det snarast möjligt! =) Kram

Caroline
Caroline
8 år sedan

Vår bvc-sköterska sa att om det e feber pga vaccinet så ska det komma inom ett dygn, men jag vet inte. Hoppas hon slipper det iaf 🙂
Jag hoppas inte denna sommarn blir lika varm som förra. Det måste vara jobbigt för små bebbar.
Vi äter inte kött så det finns inte lika många rätter att välja på där då, men gott är det! Och jag håller med att om det är nån gång man ska unna sig sånt så e det nu. Vi försöker annars laga mat så att man har rester till en till dag. Jag har aldrig tyckt att rester e så gott som nu och all tid som man sparar 😀
Tycker du om glass? Så fall har du varit på dolce sicilia på drottningtorget? Dom har den GODASTE glassen :p

Frida Svensson
8 år sedan

Nej inte vad jag vet. Hon blev trött och gnällig. Hon somnade vid 20, och känns lite varm nu men jag tänker att så länge hon sover tar vi inte tempen. Men det kan ju komma imorgon eller övermorgon så vi ska försöka få i henne mycket vätska, att hon sover mycket och att jag håller henne ute i skuggan där det fläktar lite. Lilla gumman, hon har det lite besvärligt med värmen. Spoonery är ju bara såååå gott! Älskar det! Vi köper alltid två olika rätter + ris för då äter vi den ena till middag och så räcker den andra till lunch!
Ha inte så höga krav angående maten. Den ena får passa och den andra får slänga ihop. Och om det är någon gång man ska spendera pengar så är det under småbarnsåren. Betala för allt som gör livet enklare liksom! Kram!

Caroline
Caroline
8 år sedan

Fick hon nån feber eller nåt av vaccinationen?
Min son har sån tur är inte reagerat speciellt efter att ha vaccinerats. Första gången sov han mycket men inget mer.
Vi har med handlat en del på spoonery.
Att köpa färdig mat är lyx när man har en liten 😉
Jag tycker bara det blir svårare o svårare att hinna med att laga mat ju äldre han blir.
Jag hoppas ni fick en mysig kväll!

5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x