En sommarkväll

 Något riktigt härligt med sommaren är alla vänner som kommer hem eller de som hälsar på här. Det är som pärlband av fester, fickor och middagar och jag älskar det! En av mina bästa känslor är den där stunden innan gästerna kommer. När bordet är dukat, maten står på spisen, jag är klädd och fixad och känner mig fin och  man inväntar de sista minuterna innan gästerna kommer. Det värsta jag vet är att springa runt som en yr höna med strumpbyxor på ett ben, papiljotter i luggen och mascaran i handen, samtidigt som gästerna trillar in. För egen del sänker jag hellre kraven och bjuder på något enklare, har håret i en enkel tofs och fokuserar på att mysfaktorn är på plats. Med tända ljus, dryck i vackra glas och någon mysig musik i bakgrunden har man kommit långt. Vi har serverat köttfärssås på finporslin och bubbelvatten i martiniglas och allt kändes så himla uppstyrt och härligt. 

Just ikväll kommer så oerhört efterlängtade vänner. De lämnade oss för Stockholm och ingen, möjligen de själva, tyckte det var en god idé. De är verkligen saknade. I ugnen står kakan och gräddas, snart ska jag hoppa in i duschen, duka vackert och spela någon härlig jazzig playlist. 

Oj då, jag fick ta en liten paus i skrivandet av detta inlägg. Kakjäveln har fått lite mycket färg. En del skulle karakterisera färgen som mörkt brun. Men, det är bara på kanterna och det kan man nog skära bort. Hoppas! Om inget annat ligger Hemmakväll nära och lösgodis till dessert har väl ingen dött av? 

Så var va vi? Sänka kraven! Skönt! För några år sedan hade jag daskat kakjäveln i diskhon och vrålat till David att han förihelveteintebaraskastådärochgloochkomförfanochhjälpmig! Kanske gråtit lite och tyckt att hela kvällen var förstörd. Men nu bara orkar jag inte bry mig. Det blev så när jag fick barn. All energi går åt till henne och jag har inte råd att slösa den på något så värdsligt som en bränd kaka. Även om jag måste erkänna att det retar mig lite. Men bara lite!

UPDATE: INTE MIN DAG IDAG!!! klämde precis fingret i dörren och fy satan vad ont det gör. Har nu ett pekfinger the size of Alabama… 🙁

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x