Estrids alldeles första och egna kalas

estrids kalas-1
I söndags firade vi Estrids första födelsedag med klassiskt släkt- och vännerkalas. Kaffe, kakor och tårta, sång och ljus, presenter och finklänning. Att det var intensivt är en underdrift, men det var lika delar härligt. När gästerna gick efter 2,5 timme kändes det som att minst 10 timmar förflutit. Jag fasar redan 5-års kalas med åtta stycken sockerstinna småttisar. Det blev i vart fall ett härligt kalas. Estrid blev bortskämd med massa fina saker och godsakerna gick åt.
estrids kalas-2
Det enda som inte gick åt var mina bebisdesserter. Fruktsallad med lite grädde. Bebisarna ratade allt om grädden. How rude! Jag dekorerade bebisdesserterna med cupcakedekorationer från Leila’s store. 
estrids kalas-3
Även dekorationerna på tårtan kommer från Leila och är ett litet cirkuskit. Hur gulligt? Det blev en klassisk gräddtårta med ett lager marinerade jordgubbar och ett lager limecurd. Ovanpå det la jag lättvispad grädde, jordgubbar, blåbär och hallon. Jag dekorerade med lite citronmeliss och pudrade med florsocker.
estrids kalas-4 estrids kalas-5
Den lilla pensionären i mig älskar att baka småkakor och det är världens bästa att baka och ha en fin glasburk hemma. Då kan man alltid bjuda på en liten kaka när man får besök. Jag bjöd på syltkakor med hjortronsylt, choklad- och hasselnötskakor och klassiska biscottis.
estrids kalas-6 estrids kalas-7
Estrid var världens mest kalasfina om jag får säga det själv, i ärv klänning och body från Noa Noa Miniature.
estrids kalas-8
Jag förberedde kalaset och Estrid övervakade noga förberedelserna och kontrollerade att pappas alla knappar var knäppta inför att gästerna skulle komma.

Ja, sen kom alla gästerna och jag hann inte med att fota något. För som jag sa innan, det var verkligen full rulle. Efter kalaset åt vi middag, städade upp, nattade Estrid och tog en lugn kväll i soffan framför Netflix. Det var en fin avslutning på en bra helg.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
8 år sedan

Åh vad mysigt med första kalaset för Estrid.
Såg jätte fint ut allt du gjort.
Ja här hemma är det väntans tider vill träffa lilla tjejen snart men än är det ett tag kvar till 12 Maj och jag får säkert gå över tiden med.
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
8 år sedan

åh jag minns den sista tiden. herreguuuud vad det kändes som om tiden kröp fram. Men poff så är hon hos dig! Njut av din sista tid där du bara kan ligga och pilla dig i naveln och maratonkolla serier! <3

Fru Sederblad
8 år sedan

Åh, grattis på 1-årsdagen! Men du, allvar, vem kan baka så fina och framför allt så många kakor?! Herre gud, människa… hur orkar och hinner du?

Kram och ha en bra helg!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
8 år sedan

Estrid bockar och bugar! Jag bakar lite i taget. Småkakor varar ju länge så de gör jag flera dagar i förväg. Och gräddtårtan var på köpebottnar. =) Jag älskar att baka. Det är så roligt och lite tid för återhämtning. Så för mig är det som meditation! Kram på dig min fina!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x