Oma och Estrid

oma o estrid-1
Nu ska ni få höra på det gulligaste på länge! Min mormor var lite krasslig i förra veckan så vi skickade en bukett till henne från alla i familjen. Krya på dig mor, oma och ticktackoma, stod det. Från barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Min mormor blev så rörd och lycklig av Estrid var med på kortet så hon var tvungen att fota blomman och kortet för att spara. <3 Snyft vad gulligt!

Men vad är då en ticktackoma? Jo, det ska jag tala om. Min ticktackoma, alltså min gammelmormor Karla Kummerfeldt, var en parant, elegant och framförallt bestämd dam. Hon tyckte INTE om att kallas uhroma, alltså gammelmormor. Eftersom uhr också betyder klocka på tyska möttes alla halvvägs och hon ville bli titulerad ticktackoma. Och ingen sa väl någonsin emot Karla. Så det blev ticktackoma och nu lever begreppet kvar. Och nu har min egna lilla oma (mormor) blivit en ticktackoma.

Min mormor är 80 år gammal, förvisso i god fysisk för sin ålder, men ändå 80 år. Ändå leker hon med Estrid, lyfter och bär, sitter på golvet och gungar. Och egentligen hade hennes kropp nog inte orkat allt detta, men kärleken bär henne sista biten. Nej, nu blev jag alldeles rörd och tårig här själv så jag får se till att träffa henne och opa snart. Jag tror de behöver Estridgos och hon behöver ticktackoma-kärlek.
pioner-1 pioner-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anette
Anette
7 år sedan

Nu blev jag rörd….

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
7 år sedan

haha men eller ja, eller hur blir man!

Fru Sederblad
7 år sedan

Men halledar (stavas det så?) vad gulligt 💗!

Kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
7 år sedan

ingen vet hur det stavas. Men gulligt är det! =) puss och kram!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x