En enkel sommarmiddag

sommarmiddag-1
Det här lagade vi för någon dag sedan. Vi hade lite rester i kylen på grillat kött och jag gjorde en sallad och kokade lite nypotatis till, och sen hade vi en riktig lyxmiddag. Som tog verkligen ingen tid alls. Salladen är en chevrésallad med romansallad, blåbär, honung, tomater, ruccola och rödlök. Jag ringlade över lite honung och en dressing gjord på olivolja och balsamvinäger. Tricket för att göra salladen lite extra härlig var att jag snabbt stekte chevrén på en upphettad torr teflonpanna. Då blev osten krämig hela vägen igenom. Till det som sagt lite kokt nypotatis och en grillad köttbit. Ett litet middagstips på en tisdag.
sommarmiddag-2 sommarmiddag-3
Idag har varit en helt vanlig dag och ändå är det märkligt hur trött jag är. Särskilt med tanke på att Estrid sov prick hela natten. Kroppen är kanske inte van vid att få sova ostört så man känner verkligen hur trött man är. Därför var det så sagolikt lyxigt när jag kom hem idag kl 17.00, slog upp lägenhetensdörren, och möttes av en ljuvlig doft från köket och David som sa att lasagnen skulle vara klar om 10 min. All tid jag behövde för att tvätta händerna, byta om till mjukiskläder och pussa min lilla familj hej. Estrid har nu somnat och David plockar undan dagens leksaksstök. Jag ska koka en kopp te och lägga mig i sängen med min dator och på tystaste tystaste volym titta på crossing borders på Netflix. Så spännande serie!

En jobbdag kvar imorgon och sen torsdag. Då sitter jag i sista nämndesammanträdet innan sommaren och sen går hela arbetsmarknads-, gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ut för gemensam lunch. Politik och bjudlunch, en härligare start på midsommarhelgen kan man ju inte önska sig. Vi ska iväg på midsommar och det blir lite knytis så jag ska även svänga ihop några pajer, inhandla lite kött att grilla och såklart köpa blommor. I år har jag pinterestat blomsterkransar och ska göra matchande kransar till mig och Estrid. Jag ser maffiga kransar med pioner, rosor, vita små blommor och massa grönt. Vi får väl se vad min blomsteraffär har hemma helt enkelt. (och hur enkelt eller svårt det är att binda en krans trots att det ser världens enklaste ut på Pinterest). Midsommarafton och sen helg. Åh vad det ska bli skönt. Jag tror jag måste säga det igen. ÅH, vad det ska bli skönt!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x