Hur jag organiserar och planerar min blogg

bloggschema-1
Hur kommer jag på allt att skriva om? Hur hinner jag med allt? Ja, det kan man verkligen fråga sig. Att blogga är ett heltidsarbete på många sätt. Det tar mycket mycket tid i anspråk, men det finns tricks för att göra det enklare och det stavas planering! Jag har en excellfil på min dator och i den skriver jag upp alla inlägg jag ska skriva och allt som måste göras inför publicering av ett inlägg. Likaså, om jag kommer på ett blogginlägg så skriver jag direkt in det i filen. Skulle jag komma på ett inlägg på språng skriver jag alltid upp det i min telefon och för senare över det till datorns fil. Vissa inlägg tar fem minuter att skriva, andra dagar och några tar veckor. Jag lägger verkligen all min fria tid på bloggen. Letar inspiration, fotar, skriver, redigerar bilder och kommenterar hos andra bloggare. organisera bloggen-1
Varför bloggar man egentligen? Det finns många anledningar och för min del så älskar jag det kreativa i att blogga. Att man får fota, styla och redigera. Jag älskar att skriva och det finns ju hur mycket utrymme som helst för det i en blogg. Bloggen blir ju också en dagbok, där allt samlas. Varenda minne finns sparat och det viktigaste av allt, jag har mängder av foton på allt jag vill minnas. Jag har lärt känna så många människor genom min blogg och det är helt underbart. Bloggvärlden är helt enkelt bäst. Stöttande, fylld av drivna tjejer och där man peppar varandra. Och så har vi alla ni som läser. Världens bästa läsare. Ni som peppar, tipsar och hejar. Men även ni som kommer inte lite mer tyst och bara läser. Ni ger en oerhörd pepp! Varje gång jag ser att jag fått en kommentar så pirrar det till i kroppen. Och varje gång jag ser att läsarstatistiken ökat lite så blir jag än mer motiverad att blogga mer, bättre och bara leverera riktigt bra inlägg till er. organisera bloggen-2 organisera bloggen-3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

12 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette
8 år sedan

Jättebra inlägg. Själv har jag en fysisk planner som jag planerar mina inlägg i 🙂

Jag gillar också den delen att man får mycket kontakt med andra bloggare.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jeanette
8 år sedan

det är bra med en fysisk planer men jag tycker det är lite meckigt för då ska man alltid ta med sig den.

Anna - mamma till två prinsessor och en prins
8 år sedan

Tack för att du delar med dig! Jag håller verkligen med om att planering är A och O när det kommer till att driva en blogg. Jag har mycket av min bloggplanering i pappersform eftersom det är lättare att ta med när man ska ut och ”jobba” med bloggen. Sitta på café eller träffa andra bloggare t ex.
Gillar dina bilder i inlägget också!

Frida G Svensson
Frida G Svensson

tack för att du läste och kommenterade! <3 det funkar ju med en fysisk planering också såklart. Tack för att du gillar bilderna. Jag gillar verkligen att fota och tycker det är så himla kul med bloggande!

Micke
8 år sedan

Bra idé att strukturera upp det med en Excel-fil! Jag har kört PostIt-lappar men inser att det inte är så bra. Helst skulle jag vilja ha en lösning som fungerar oavsett var jag är. Har sneglat lite på Evernote, t.ex.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Micke
8 år sedan

haha postat låter lite som en katastrof in the making! 😉 jag bloggar alltid bara från datorn så excell-fil funkar för mig. om jag kommer på något ”på språng” så skriver jag ner det i telefonen i väntan tills jag är vid datorn igen. Tack för din kommentar! kram på dig

Dryden - Traveler's Edition
8 år sedan

Jag vill slå ett slag för Google Keep! Alltid en öppen flik i webbläsaren och aldrig längre bort än appen i mobilen (både iOS och Android). Alternativt Google Docs och kalkylark där, samma sak. Alltid nära till hands oavsett man sitter med dator eller mobil.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Dryden - Traveler's Edition
8 år sedan

Det var et bra tips! Tack! Och tack för att du tittade in och lämnade en kommentar! Ha nu en fin helg.

Lilith - Livet efter Borderline
8 år sedan

Superbra tips.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lilith - Livet efter Borderline
8 år sedan

Tack! Och tack för att du tog dig tid att lämna en kommentar.

Cecilia
8 år sedan

Excel-fil var ju smart. Kör noteringar i en almanacka. Det har ju sina brister

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cecilia
8 år sedan

Jag gillar att ha det i datorn. Och lättare att flytta runt, kopiera och ha sig än om det är i en fysisk kalender.

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x