Julklappsspelet, ny kjol och tacksamhet

Igår var vi hos mina föräldrar för traditionsenligt julklappsspel. Och när du läser detta sitter vi i bilen på väg till Sälen! Och du kan följa mig under dagen i stories, så här på bloggen blir en blick på gårdagen. Vi var som sagt hos mina föräldrar och alla var där. Oma & opa, min morbror och moster, Paulas svärföräldrar och Paula, Fredrik och Harry.

På bilden sportar jag min nya kjol från Noa Noa (här, på rea!). Jag har matchat den med en gammal tröja från Filippa K, mina älskade Sable tractor från Whyred (här, på rea!) och en väldigt välanvänd budgetväska från Aldo.

Vi började med att fika. Det är alltid så fint att komma hem till mina föräldrar. De är perfektionister, städfreaks och har uppenbarligen 129485737299 timmar om dygnet! Men det ÄR verkligen skönt att vara hos någon där inget är i sista sekund, allt är planerat och förberett och det liksom är som ett smort maskineri. Vi började med att fika. Då blev det en blandning av köpkakor och mina hembakade småkakor, mitt första försök på retroklassikern radiokaka (en hit!) och syrrans kolor (megahit!).

Denna gulliga jultjej! Här är någon MYCKET otålig på julklappsspelet. Vad är då detta julklappsspel? Jo, alla tar med sig julklappar av olika kvalitet… Sen slår man en tärning, får man en 1:a eller 6:a får man ta ett paket. När alla paket är utdelade börjar omgång nummer två. Då sätts alarm på ett hemligt antal minuter och sedan slår man tärningen igen. Vid 1:a och 6:a får man istället ta paket av varandra. Detta ger upphov till stress, skratt och väldigt sura miner hos de i familjen som är dåliga förlorare. Jag nämner inga namn men jag avslöja att vi gjort det till en sport i familjen att lämna någon-som-lever-med-min-syster-och-inte-är-ett-barn barskrapad. När omgång två är över packas paketen upp och därefter börjar stora byteshandeln. Det är då man i äkta utpressaranda byter till sig saker. Jag gick efter byteshandeln hem med en fotfil och en uppblåsbar fisk (?). En riktigt skitdålig omgång för mig med andra ord. Men Estrid kammade hem Lolz-docka, glitterlim, enhörningschoklad och pruttkudde.

Det är så fint att min mormor och morfar fortfarande är i livet. Snart får de sitt tredje barnbarn och de skämmer bort barnen så mycket. Och att spela julklappsspel med en med usel syn och en annan med usel hörsel är som upplagt för skratt! Vem visste att 80-åringar tycker det är så festligt att norpa paket från andra!?

Och som sagt, nu är vi på väg till Sälen. Det blir en bra vecka det här!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anneca
Anneca
4 år sedan

Snygg kjol, hela outfiten är snygg! God jul!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Anneca
4 år sedan

tack finaste du! <3

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x