Min helg i bilder

Vår helg var otroligt skön måste jag säga. Den innehöll allt utom träning eftersom jag varit sjuk och inte kände mig riktigt redo. Det var en sådan lugn och skön helg där jag mest gick runt hemma och skrotade. David inledde helgen med att basta och kallbada på vårt nya kallbadhus här i Skanör. Då satt jag och Estrid och pärlide, drack kaffe och lyssnade på radio.

Det är så rofyllt att pärla tycker jag. När David kom hem försvann han och Estrid ut till lekplatsen och jag fick huset för mig själv.

Då passade jag på att börja planera inför trädgårdsåret 2021. Inte hela planeringen såklart utan mest lite sådär mysplanering. Jag tittade i mina nya blomböcker och tog fram min skrivbok och några sparade trädgårdstidningar och började drömma. Jag ska ha en ny rabatt under en av våra syrener och den ska fyllas med tulpaner, pioner och andar perenner. Sedan i vår tror jag att jag myssår lite frön här och där som ska få blomma under sommaren.

Jag testade mina nya värmespolar från Babyliss och fick va-va-voom hår…

…och passade på att ta en dagens outfit. Allt är gammalt och tyvärr inget som finns i butik just nu.

På lördagkvällen kröp alla ner i sängen i gästrummet och kollade på film och hade myskväll.

På söndagen fortsatte vi i ett lugnt tempo. Jag gjorde haveripannkakor med chiasylt från Ebbas kokbok. Jag gick runt i kashmiruniform och var återigen i ett tomt hus. Estrid och David åkte och köpte en kickbike och sedan var de på skateparken typ hela dagen. Jag fick tid att läsa, varva ned, dricka te och pyssla med trädgården.

Luktärterna har fått bladlöss nu och bladverket börjar se lite visset ut. Men än producerar den blommor och jag gör min dagliga plockrunda.

När vi tog bort den förfärliga murgrönan hade jag exakt denna målbilden. Ett vitt fint plank och sedan en lång rad av maxade luktärtsplantor. Det blev så bra! Det var verkligen ett gulddrag att plantera luktärterna just här. Nästa år kommer jag definitivt göra samma sak igen.

Jag gjorde vad som kallas dead-heading på mina dahlior. Alltså, att man klipper av blommorna innan de blommat över helt så fortsätter plantan att producera blommor. Än går det att plocka massor och jag ser fram emot att ha ännu fler sorter nästa år. Då vill jag satsa på mycket mer vitt och rosa känner jag.

Estrid blev fastklistrad vid den nya kickbiken och hon åkte hur mycket som helst.

Vi tog en sväng förbi mormor och morfar för att visa upp alla nya konster. Där drack vi en kopp kaffe innan David och Estrid åkte tillbaka till skateparken och jag gick hem och bloggjobbade.

Mina föräldrar har ett så rofyllt hem tycker jag. Det är verkligen lyxigt att de bor så nära. På kvällen åkte vi hem till vänner för söndagspizza och lite gott snack, och fint lek för barnen, inte vi åkte hem.

En alldeles vanlig helg. Inget storslaget. Och precis så vill jag ha det. Som bomull för själen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x