Stranddagar istället för fredagsvideo.

stranddagar-1
Igår hade vi en stranddag. Det här med stranddagar har ju onekligen en annan innebörd när man har semester ensam med en treåring. Om vi börjar med packningen! Jag lastade på henne på cykeln, sen hängde jag en kylväska på mig, hängde en väska med handdukar, filtar, sjalar, badkläder, puffar osv på ena styret, ett UV-tält på andra styret och i cykelkorgen hade jag en stråväska med hattar, solkräm, strandleksaker, ritblock och pennor och en tidning. Jag trodde jag skulle få hjärtstillestånd när jag cyklade mot stranden. Ni som sett överlastade cyklar i Asien kan föreställa er hur jag kände mig igår.

Men vi kom fram! Då skulle det där UV-tältet upp. Utan instruktioner. Med en treåring som hela tiden drog bort pinnarna jag satt i. Det var en fars. Det var Sunes sommar och Göta kanal och Eva Rydberg och Stefan och Christer allt på samma gång. Pinnar som spretade, tält som flög, barn som ”hjälpte till” och en mamma som försökte behålla någon slags värdighet. Jag var tvungen att stega fram till strandgrannen och be om hjälp. Tältet kom upp, packningen packades upp och vi åt lunch. Estrid började leka med en flicka på stranden och helt plötsligt satt jag där helt själv. Det är ju man vill sova, läsa en bok eller lyssna på podd, men det går ju såklart inte när man är själv med barn på stranden. Men jag tänkte att hellre sitta lugnt på en filt och titta på lekande barn, än att behöva vara involverad i leken hela tiden.

Sen kom Sara, Andreas och Jakob ner på stranden och vips hade jag förnyad underhållning till Estrid. Efter en hel dag på stranden packade jag upp allt på cykeln igen, såg med längtande ögon på mamman som hade en eldriven Christianiacykel, och kämpade hemåt. Väl hemma skulle sjuttioelva väskor packas upp, barn duschas, middag lagas och när allt var klart satte jag Estrid framför tv:n och somnade på soffan. Sen kom David hem. ”Älskling, så skönt med en stranddag, du har det bra nu när du har semester. Själv är jag så trött nu och längtar efter semester” Alltså…..? Ridå.
stranddagar-2
Jag tar lite sommarlov från fredagsvideon. Möjligen kommer det upp någon lite då och då över sommaren, men jag ska försöka ta det lite ledigt.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

3 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ulrika
5 år sedan

ljuvliga bilder!

Caroline
Caroline
5 år sedan

Haha kan se det framför mig 😂 det e en jäkla massa man ska ha med till stranden med ungar. Hur var uv-tältet då? Har funderat på ett sånt.
Ha en fin lördag 😘

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
5 år sedan

UV-tältet var bra, men kanske bättre för mindre barn. Estrid sitter inte still en enda sekund så det tältet användes inte så mycket! =)

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x