5 saker jag älskar med att vara mamma

att vara mamma-1
Okej, jag är inte i riktigt rätt mindset för att skriva detta för det kan vara så att Estrid precis förstört min hårklämma. Kletat banan på min tröja, och sängen, och mitt hår. Och nu ligger på golvet i köket och skriker ”aj” fast att ingen rör henne. Men jag stoppar i mina öronproppar och visualiserar att hon sover, så nu kommer min lista på 7 saker jag älskar med att vara mamma. Den första är given.

1. Tålamod
Jag blir bättre och bättre på det här med tålamod. Det är inte klokt vad jag har utvecklat ett tåligare själv. Sådan som för gjorde mig galen (som att inte få gå på toa ifred) rör mig inte längre i ryggen. Innan stod jag inte ut med klet på mina kläder. Nu kommer jag möjligen lukta gammal banan på jobbet imorgon.

2. Följa en människas utveckling.
Det är fantastiskt att få se denna lilla bebis utvecklas till en liten person. Lära känna varandra, ha interna skämt och utvecklas tillsammans. Varje dag är det något nytt. Ett nytt ord eller ett nytt bus. En egen vilja som lyser igenom starkt. Få göra allt första gången genom henne. Det är så vackert.

3. Vårda.
Ibland är det slitigt att bara vilja slänga sig på soffan men veta att man ska handla, laga mat, ge mat, diska upp, jamsa (alltså göra kvällsrutin), göra välling, natta, natta länge, gå in igen när hon vaknar. Men det finns också något så tryggt i den här vardagen. Att få vara behövd är också viktigt. Jag känner mig som en så bra mamma när jag får trösta, bada, pyssla om, säga jag älskar dig tusen gånger och laga bra mat.

4. Vara en förebild och lärare.
Det är vi som lär henne det mesta. Vad man får och inte får göra. Vi uppfostrar henne och jag älskar det. Att få möjligheten att forma henne, göra en stark och trygg, men också snäll och väluppfostrad. Vi lär ut ord och sånger, vikten av att säga förlåt och att man inte alltid får som man vill. Vi lär också ut att vi älskar varandra och att vi är snälla mot varandra. Det är ett oerhört ansvar att vara förebilden och läraren, men också en ynnest. Som jag längtar att få visa henne världen. Biografer och teater, utställningar och äventyr.

5. Sluta vara ego
Det är inte lätt att vara ego när man får barn. På många sätt är det rätt skönt. Jag kunde vara så upptagen med jag, mig och mitt. Det är skönt att få ta ett steg tillbaka och inte vara så förbaskat självupptagen. Det är inte längre intressant om jag inte alls är sugen på korv stroganoff för det är det barnet äter så då är det det man lagar.

Vad älskar du med att vara mamma?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
ISA
ISA
7 år sedan

åh jag hoppas verkligen jag får & kan bli mamma en dag. Tänker att det där med att se en utveckling, hur personen verkligen blir en MÄNNISKA mer och mer, det måste vara så häftigt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ISA
7 år sedan

det är verkligen häftigt. stundtals underbart, stundtals jäkligt frustrerande, men alltid häftigt! =)

Anna
Anna
7 år sedan

Att sluta vara ego är ff skitsvårt tycker jag. Det är ju mer att man tvingats till att bli det och sätter sitt åt sidan men shit vad det kan bränna ibland. Oftast blir det ju bra men man får ta lite andra vägar för att nå dit man vill istället. Viljan är ju ff lika stark. Men visst är det nyttigt.
Tycker för övrigt att din blogg växt till sig, hittat sitt hjärta och jag tycker väldigt mycket om att titta in här.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
7 år sedan

tack, vilken fin feedback på bloggen! det gör mig verkligen glad att höra. För min del har det bara varit skönt att sluta vara ego. jag var så himla upptagen med mina issues. Nu har jag inte tid att tänka så mycket på mig. Men sen är jag ego på andra sätt såklart. Det är ju inte heller bra om det slår över på andra sidan och man blir helt självuppoffrande och tappar sig själv på vägen.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x