När man få duka fint, vänta på gästerna och sen bara vara

middag simon och sara-1
Förra helgen fick vi fint besök av Simon och Sara. När grabbarna spelade tennis började jag med middagen och inväntade Sara. Det är så härligt att ha middag hemma tycker jag. Jag tycker det är mysigt att duka fint, tända ljus och sätta på en jazzig härlig spellista. Stöka runt i köket, hetsmuta Estrid med russin (okej, kanske den mindre mysiga delen) och sen plingar det på dörren. Kram, hej och välkommen. Kom in. Vad vill ni ha att dricka? Och sen är middagen igång.
middag simon och sara-2
Som vanligt missade jag att fotografera middagen men jag bjöd på en klassiker. Kött, sås och potatis. Eller som receptet egentligen hette, grillad karré med thailändsk kokosdressing på rostade grönsaker. Det var så så gott! Till det serverade jag en olivröta på hembakt fröbröd.
middag simon och sara-3 middag simon och sara-4
Till dessert en riktig sommarklassiker, en jordgubbstårta. Den stora överraskningen var att tårtbottnarna inte var klassiska tårtbottnar utan istället som en stor utplattad kokostopp, ja och så två av den då så att jag ändå fick höjd på tårtan.
middag simon och sara-5
Simon och Sara är ljuvliga med Estrid. Kramar, bär, gosar och myser. Det är något helt nytt det här med att känna tacksamhet mot människor för att de är så kärleksfulla mot ens barn. Det blir så viktigt helt plötsligt, att ens barn är inkluderat och accepterat. Att ens vänner inte bara förutsätter att livet ska fortgå precis som tiden innan barn började ploppa upp.
middag simon och sara-6
De här två tullisarna spelade iallafall fotboll i matchande outfits tills klockan blev läggdags och Estrid skulle sova. Sen kollade vi fyra på fotboll, jag somnade i soffan (hej bra värdinna) och sen var det kram, tack och kom snart tillbaka. En kväll att tanka energi på och känna den där tacksamheten över hur fina vänner man har. <3
middag simon och sara-7

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x