Brunch och boule, konfiterad anka och draksnor, pärlor och mules.

Igår hade vi en supermysig dag! Även om jag älskar att vara hemma nu under semestern är det härligt att vara ute och lufta sig lite också. Därför tog vi bilen in till stan, till det här stället…

Boulebar i Malmö. Vi skulle bruncha och spela boule.

Här är det sittande brunch som gäller. Det är alltså inte uppdukat buffé utan allt bärs ut till en. Vi satt utomhus under parasoller och vädret var ljuvligt. Det kändes som vi var utomlands. Man får tre serveringar till bordet. Först kommer bröd, smör, marmelad, croissanter och pain au chocolate.

Om något tar slut kan man bara be om mer. Estrid tog servitrisen på ordeet och åt typ fem croissanter med aprikosmarmelad.

Brunch är kanske lite väl långsamt för någon som är fyra år och har mycket spring i benen. Mellan rätterna sprang hon ut på torget och inspekterade fontänen. Och kors i taket, hon höll sig torr!

Nästa servering var ostar, korvar, stekt blomkål, röror och grönsaker. SÅ gott! Vi valde en vegetarisk del och en med kött. Den tredje serveringen var bondsallad där den vegetariska kom med pocherat ägg och den med kött hade konfiterad anka.

Just det, man fick även yoghurt med bärkompott! Och kaffe! David tog en brunchig bellini, Estrid en barnvänlig drink som gick under namnet draksnor och jag tog en mousserad äppelcider.

Sådär gullig och stillasittande var hon i verkligheten inte!

Här tänker du, åh vad chic Frida är när hon sitter där med sin drink och konfiterade anka. I verkligheten ler jag lite ansträngt samtidigt som jag försöker hålla koll på att Estrid inte springer ut i gatan, springer runt bland gästern, plockar blommor från stadsplanteringen eller trillar i fontänen.

Räddningen stavades papper och pennor! <3 Hallelujah! Vi brukar ha med oss det men glömde det denna gången. Tack gode gud kunde personalen trolla fram lite pennor och papper.

Man går inte dessertlottlös på brunchen. Efter de tre serveringarna kunde man gå in till dessertbordet. Jag och David smakade av praliner, frukt, creme brulée och rabarberkompott med vaniljkräm. Estrid tog en våffla med extra allt. Herregud vad gott! Jag har aldrig smakat en så len creme brulée. Efter all mat var vi mätta och i behov av att skaka ner maten (och springa bort energi om man heter Estrid).

Därför gick vi in inomhus till boulebanorna och körde lite spel. Det gick faktiskt väldigt bra att spela boule med Estrid. Hon var grym. Definitivt bollkänsla, och den har hon ICKE ärvt från sin ömma moder.

Vi turades om att möta varandra och jag var inte helt värdelös.

Du ser ju min proffsiga stil!

Efter ett tag gick Estrid på upptäcksfärd och jag och David körde några rundor i god äktenskaplig anda. Alltså, en kamp på blodigt allvar (även om boulebar tydligt skriver ut att det rör sig om oblodigt allvar) om vem som skulle gå hem som vinnaren. Det blev David som var vinnaren.

En sista runda innan vi mätta, nöjda, glada och en härlig upplevelse rikare åkte hem. Jag kan varmt rekommendera att bruncha och spela boule. SÅ god mat som i sig är värt ett besök. Boule är en så familjevänlig sport och passar verkligen alla åldrar. Jag är sugen på att göra om detta igen men dra med mig syrran med familj och våra föräldrar. Det kan bli intressant att se hur en släkt med vinnarskallar tar sig an detta familjenöje.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x