Vikten av bra väninnor

väninnor-1 väninnor2-1 bra väninnor väninnor4-1 väninnor5-1 väninnor6-1 väninnor7-1 väninnor8-1 väninnor9-1 väninnor10-1 väninnor11
Jag är verkligen bortskämd med fantastiska vänner. Utan dessa kvinnor hade jag nog varit en spillra av vad och vem jag är idag. Dessa kvinnor bär mig, för mig framåt, hejar på mig och hjälper mig. Jag tycker att väninnor är något av det viktigaste man kan ha här i livet. Systerskap. Vi delar småbarnskaos, kärlekstrubbel, framtidsdrömmar och våndor. Systerskap.

Men så har det inte alltid varit för mig. Jag har skrivit om det flera gånger förut men under stora delar av mitt liv umgicks jag med tjejer som jag inte kunde vara mig själv med. Det var något i hur tjejerna pratade, hur de levde och vad de prioriterade som gjorde att jag inte vågade vara den jag verkligen var. Jag låtsades älska Broder Daniel fast jag helst ville lyssna på musikal. Jag gick ut och festade fast att jag egentligen bara ville vara hemma. Jag hatade min kropp för att alla andra hatade sin eller andras kroppar. Destruktiva väninnor är precis lika förödande som bra väninnor är en räddning.

Idag är jag mig själv. Take it or leave it. Det är en kombination av mognad och att jag faktiskt har väninnor som vill ha hela mig. Vi skrattar, vi gråter, vi är ense och ibland oense. Vi älskar varandra och varandras barn. Vi hjälper varandra och fixar åt varandra. Det är iallafall så jag känner för mina väninnor och jag hoppas de känner detsamma för mig.

Mina väninnor är fantastiska. De är otroligt stöttande i min bloggkarriär, de hjälper mig och backar mig. De utmanar mig intellektuellt och får mig att känna mig så jäkla smart och bra. De får mig att känna mig som en riktigt bra person, som mår bra med mig själv. De skickar SMS så himla crazy att jag gapskrattar rätt ut. Vi firar varandras födelsedagar och barn, dop, bröllop och kalas.

Att äntligen ha bra väninnor är som att ha en konstant varm famn som omsluter en. Aldrig ensam, aldrig svag och aldrig utelämnad. Vikten av bra väninnor? Ja, det är oumbärligt skulle jag säga.

Du som läser är lika oumbärlig. Tänk så många av er läsare som blivit som väninnor till mig. Det är inget annat än ren och skär magi. Jag vill ju därför skämma bort er och har en give away då och då. Glöm inte bort att idag är sista dagen att tävla om en goodiebag.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

38 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
De la wib
6 år sedan

Så härligt det ser ut. Och vilka fantastiska bilder! Ha en fortsatt fin dag, kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  De la wib
6 år sedan

tack! ja vi har det bra jag och mina girls!

Frugan E
6 år sedan

Vad fint att läsa om sådan vänskap <3 Låter underbart.

Själv har jag alltid varit en sån som haft en pytteliten handfull vänner men så är jag introvert också. Därför som jag gillar det här med bloggar och andra sociala medier, man når ut till folk och knyter kontakter på ett annat sätt. Kanske inte IRL så att säga, men ändå värdefullt. 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Frugan E
6 år sedan

jag är också introvert. Jag har många människor runt omkring mig men vi träffas inte så ofta. livet, vardagen, barn och sånt kommer ju också emellan.

Isabella Huynh
6 år sedan

åh vad härligt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Isabella Huynh
6 år sedan

<3 <3 <3

ISA
ISA
6 år sedan

Vänskap <3<3 hoppas de ser detta och tar åt sig!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  ISA
6 år sedan

ja det är de finaste!

Sarah
6 år sedan

Så bra att du har så bra väninnor 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sarah
6 år sedan

ja äntligen! det har ju inte alltid varit så. Jag önskar att alla har bra väninnor!

Angelica
Angelica
6 år sedan

Så glad jag blev av detta inlägg! För jag känner igen mig, haha… jag tror att d blir enklare m tiden (vill inte säga åldern). När man blir mer självsäker så hittar kompis-kompassen lättare tycker jag.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

men åh ja vilket bra uttryck! kompiskompassen! jag älskar det! du har så rätt så rätt!

Veronica Pettersson
6 år sedan

Så härliga bilder 😀

Sv: Tack snälla för din kommentar! Blir så himla glad! Tusen tack :3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Veronica Pettersson
6 år sedan

tack själv! <3

Cecilia Salomonsson
6 år sedan

Såå härliga bilder!! 🙂 Riktiga vänner är sååå viktigt!<33

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Cecilia Salomonsson
6 år sedan

ja det är ju det! livsviktiga!

Petra
Petra
6 år sedan

usch nu gråter jag en skvätt, livet är inte lätt just nu och jag har verkligen vacklat i vem jag är, skulle mina vänner ringa mig om vi inte hade barn i samma ålder,? är jag något mer än en mamma? mil mellan vänner gör inget men jag har ett sår i hjärtat som svider och jag börjat sakta komam tillbaka.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
6 år sedan

men gumman! inte ska du gråta! du måste hitta dig själv. du måste börja göra något bara för dig själv, hitta dina intressen, bejaka din livslust!

Amanda
6 år sedan

Så fint inlägg!!<3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Amanda
6 år sedan

tack! <3

Jeni - en blandad kompott
6 år sedan

Fint inlägg! =) vänner är det bästa i livet och ska man vara rädd om!
Kramar

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jeni - en blandad kompott
6 år sedan

ja du har helt rätt! <3

Madde
Madde
6 år sedan

Jag känner precis likadant! Tokiga vänninor man längtar efter. Tack för att DU finns ❤️

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Madde
6 år sedan

tänk att vi har hittat varandra! <3

Fru Sederblad
6 år sedan

Vi älskar dig precis som du är, ja, just därför ❤️

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
6 år sedan

men gumman!!!! <3 <3 <3

Anette
Anette
6 år sedan

Precis så är det. Och tack för att du är en vän i den skrivna världen.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anette
6 år sedan

och tack för att du är en vän!!! <3 i skrivna och verkliga världen!

Hanna
6 år sedan

Riktigt systerskap är det viktigaste <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Hanna
6 år sedan

hear hear! <3

Jennyjenny.se
6 år sedan

Vilket fint (och sant) inlägg. Vänskap är så viktigt. (Och man kan aldrig få för måna vänner.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Jennyjenny.se
6 år sedan

jag håller inte riktigt med. jag tycker man faktiskt kan ha för många vänner. Då blir det till slut inte vänner utan kompisar. Det krävs en investering och engagemang för att vänskapen ska bibehållas. försöker man ge det till för många på en gång tar man slut på sin ork. Så några väl valda vänner, en bunt kompisar och hur mycket bekanta som helst, det är den bästa mixen. för mig iallafall. =)

Ulla Wolter
Ulla Wolter
6 år sedan

Jättefina bilder, Frida och som vanligt en tänkvärd text. I fråga om väninnor är jag lyckligt lottad och mycket glad och tacksam för det. Att veta att man kan ringa mitt i natten OM Det skulle behövas, (har aldrig hänt) och vännen skulle komma på stört känns stort!👍❤️😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla Wolter
6 år sedan

tack fina Ulla! Ja väninnor behöver man genom hela livet, oavsett vad! <3

Emelie
Emelie
6 år sedan

Åh Frida du förgyller min vardag med din blogg och din härliga kvinnosyn! Såå härligt att du lyfter och hissar istället för tvärtom, tänk vilken härlig plats världen vore om alla gjorde så! Läser varje ord med stor glädje och glädjs åt din framgång. Vill även säga att även de mindre ljusa stunderna ( t.ex. din förlossningsdep. ) har varit till stor hjälp för mig. All lycka!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Emelie
6 år sedan

Tack för en så himla underbar kommentar! Jag älskar kvinnor. Jag tror inte alls på den grejen med att det är kvinnor som sänker varandra. Jag tror det är mest en myt. Och att min berättelse om förlossningsdepressionen kunde vara till hjälp för dig är den största gåvan för mig. FÖr jag vill verkligen att denna blogg ska vara en plats där vi lutar oss mot varandra, supportar varandra och tycker om varandra! <3

Caroline
6 år sedan

Vi älskar dig också! Precis så som du är!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
6 år sedan

<3 <3 <3

38
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x