Bröllop i Edvard Munchs Åsgårdstrand

åsgårdsstrand1-1
I lördags körde vi bilen till denna magiska plats, Åsgårdstrand i Norge. Platsen där konstnären Edvard Munch levde och verkade. Och här, bland hav och båtar hade vi äran att gå på det mest sagolika bröllop. Jag vet knappt var ja ska börja. Så jag börjar från början antar jag. Vår älskade vän Kristofer flyttade till Norge och där träffade han Ane. Norges mest underbara kvinna. Här börjar deras kärlek.
åsgårdsstrand bröllop
Vi lämnade Malmö 05.15 och körde mot Norge Vi hade en underbar liten roadtrip med kaffe, padcast, musik och bokläsning. Framme i Åsgårdstrand checkade vi in på hotellet och gick sedan på en guidad tur om konstnären Edvard Munch. Han som gjorde skriket.
åsgårdsstrand3-1
Här bodde han! <3 Efter visningen fanns det tid att göra sig i ordning. David passade på att ta sig en liten lur men jag hade en frisyr att få i ordning.
åsgårdsstrand4-1
Hej hej, så här såg jag ut i klänning från Malene Birger (här, men i annan färg), min nya Karl Lagerfeld väska (här) och strappy heels från Tamaris (liknande här).
åsgårdsstrand bröllop2
Jag kände mig så himla fin!
åsgårdsstrand bröllop3
I skönhetsväg gjorde jag den här vackra uppsättningen och lite lagom sotade ögon. Sen gick jag ner till vigselplatsen. Eftersom David hade den stora äran att fotografera bröllopsparet anslöt jag själv till de andra gästerna.
åsgårdsstrand7-1
Signed, sealed, delievered! Nu var de äntligen man och hustru. Jag grät så det skvalade och var inte alls särskilt diskret. När Ane och Kristofer kom promenerande mot vigselplatsen var det liksom over för mig. Omöjligt att hålla inne gråten. De var SÅ fina! De gifte sig utomhus och ingen hade kunnat önska sig en vackrare dag. Strålande sol och varmt och skönt.
åsgårdsstrand8-1
Ja, äntligen fick jag krama om frugan!
åsgårdsstrand bröllop6
Anes bukett var perfektion och inte alls helt olik den jag själv har föreställt mig att jag ska ha. Kristofer bar en ljus somrig kostym med en matchande liten blomma på kragen. <3
åsgårdstrand bröllop4
De här två alltså! <3 Åh vad de älskar varandra! Kristofer tittar på Ane och hela han blir en den där emojin med hjärtögon. TIllsammans har de lilla Alma som var så gullig på bröllopet.
åsgårdstrand bröllop5
När paret blev fotade av David (vars bilder jag lånat) minglade alla vi gäster. Det som är så bra med Ane och Kristofer är att de bara har ljuvliga kompisar. Alla var så himla trevliga!
åsgårdsstrand12-1
Det enda dåliga med Ankri är att de inte bor i Sverige. Men de kommer snart till Malmö och då ska vi mysa hur mycket som helst!
åsgårdsstrand12-2
Anes tärnor var de finaste! <3
åsgårdsstrand12-3
Här stod vi i Edvard Munchs park och blickade ut över fjorden. Intensivt blått och grönt och en strålande sol. Inramningen till det här bröllopet var perfekt!
åsgårdsstrand12-4
Vi rörde oss sedan mot båthuset där vi åt, drack, lyssnade på tal och umgicks. Då Kristofer inte äter kött var det en meny med enbart fisk, men i Norge ska man nog inte äta annat än fisk. Maten var otroligt god. Olika fiskar, sallader, bröd och såser, potatis och sparris, musslor och fänkål. Skålarna tog verkligen aldrig slut.
åsgårdsstrand12-5
Trots den sena kvällen lyste solen in i båthuset och färgade allt i guld.
åsgårdsstrand bröllop8
Malmö var välrepresenterat med många gäster och här är Pär och Josefine! <3
åsgårdsstrand14-1
Här är Henrik, brudgummens best man och min bordsherre. Jag var så himla glad att jag fick honom till bordet för han var den gulligaste! En mycket bra bordsherre på alla sätt och vis. Framför mig satt David och bredvid honom fick vi brudgummens mamma, ”morsan” som jag kallar henne. Den bästa kvinnan någonsin! Hon och Kristofer tävlar om vem som först hinner besöka hundra länder. Han har klarat det men hon är 18 resmål bort! Coolt va? Men man kan inte tävla med Kristofer, han till och med varit i Irak och Syrien och Nordkorea! Crazy! Och jag som tycker jag är våghalsig när jag åker på all inclusive till Kreta.
åsgårdsstrand14-2
Ute blev det aldrig mörkt. Istället rörde sig himlen från klarblått till en svag lavendel. Vilken plats!
åsgårdstrand bröllop7
Bröllopstårtan var helt i min smak! Den bestod av typ 6 olika tårtor! Min ambition var att prova en av allt, men efter fyra och 3 biskvier var det total matkoma för min del. Men ändå, 6 tårtor, det är bra grejor det!

åsgårdsstrand16-1
Vid 12 smög jag tillbaka till hotellet. Jag skulle köra först på morgonen och ville vara någorlunda fräsch. David trillade in vid 4 och det var en sömnig och rufsig man som jag drog med mig till hotellfrukosten på söndagen. Men söt var han! Det vill jag lova!
åsgårdsstrand16-2
Vilken ära det är att få se sina bästa vänner gifta sig! Att få vara en del av deras kärlek. Det är verkligen en ära!

På söndagen körde vi hem till Sverige igen. Trötta, glada och hemskt längtiga efter vår lilla Estrid! <3

Åh, bröllop, finns det ens något bättre?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
7 år sedan

Så fin frisyr 😍 hur gör man den? 🙂 Älskar allt med flätor!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
7 år sedan

Man gör en utbakad fläta som man sedan drar ut och gör bred. Sen fäster man varje ögla med en liten hårnål, mot huvudet. Alltså sååå enkelt! Jag ska göra en film på det!

Sara
Sara
Reply to  Frida G Svensson
7 år sedan

Ja gör det! Behöver inspiration till sommarens fester 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
7 år sedan

ska försöka få tid att filma syrran. Enklare att göra på någon annan.

Christine's Stories
7 år sedan

Jag älskar också bröllop! Och vilka bilder. Det ser så himla mysigt och härligt ut. Kul också med intressanta personer till bordet. Det är då man kommer på sig själv att fråga tusen frågor, hehe.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Christine's Stories
7 år sedan

tack! ja,det var ett magiskt bröllop!

Sari
7 år sedan

Vilka härliga bilder, och så fin du var!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sari
7 år sedan

Tack så jättemycket Sari! <3

Veronica Pettersson
7 år sedan

Härliga bilder!

Sv: Åååh, vad glad jag blir! Hur hittade du min blogg rå? :3 Hoppas att du hittar en bok du gillar! Stor kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Veronica Pettersson
7 år sedan

genom en kommentar hos Isabella Löwengrip! =)

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x