Idag har vi vår sista gemensamma frukost för denna semestern. Ikväll ska jag och David ha datenight och Estrid ska sova över hos mormor och morfar. Vi har haft en underbar semester som innehållit precis allt vi velat och behövt. I morse ville jag unna min familj en riktigt härlig frukost så jag testade en nytt recept – pannkaksmuffins. Det blev en riktig hit.
Det var inte alls svårt, bara lite pannkakssmet, rivet citronskal och bakpulver och sen hällde jag upp det i en smord muffinsform. In i ugnen och sen färdigt!
Jag serverade dem med grekisk yoghurt, granatäpplekärnor och lite ringlad honung. En hit hos både stor och liten. Nu sitter vi i tv-rummet och tittar på OS-invigningen och dricker kaffe. I köket står lite bröd på jäsning, Estrid sitter på golvet och stökar med sina leksaker och David ligger på soffan och kollar invigningen. Jag ska sätta mig och titta i en tidning. Sen väntar ett barnfritt dygn med en eftermiddag, kväll, natt och morgon. Alldeles strax börjar verkligheten igen, men jag har så mycket att se fram emot att det gör mig just ingenting.
Ha en fin dag mina vänner!
Den sista semesterfrukosten för denna sommar
Du kanske också gillar...
Recept på magisk gurklemonad
Som du kanske redan vet så dricker jag inte alkohol men jag ÄLSKAR hela konceptet cocktail! Vackra glas, spännande smaker, is, sugrör, känslan av FEST! Åh, I just love it! Därför är jag alltid på jakt efter bra recept på alkoholfria drycker som är vackra och festliga. Jag kom över ett recept en gång på … Continued
Min bästa småkaka för liten och stor
Jag fortsätter mitt projekt med att tömma skåpen och med lite sirap över i ett skåp var det givet att jag skulle göra min bästa småkaka. Ja, nu är det ju inte MIN småkaka. Det är Leilas. Såklart! Allt hon gör är gudomligt. Jag tröttnar aldrig på kolasnittar och Estrid älskar dem också. I väntan … Continued
Mat jag längtar efter att laga
Sak för sak försvinner från vårt kök och vi har bara det allra nödvändigaste kvar i skåpen. Igår åt vi vår frukostsmoothiebowl ur plastburkar! Estrid sörplar juice ur en annan plastburk och fnissar ”gu så tooookit”. Och maten vi äter är sådan som kräver minimalt antal redskap. Och så äter vi upp rester från frysen. … Continued
Plommonmarmelad med vanilj och kanel
Jag älskar två saker. (okej jag älskar MASSA saker, men i det här fallet två saker som sammanföll väldigt väl). Jag älskar en tjock bit ost med ett tjockt lager sötsyrliga marmelad. Jag älskar även känslan av att tömma skafferiet och laga något från grunden. Jag hade lite syltsocker kvar och en vaniljstång som bara … Continued
Recept på kokoskaka med apelsin, vit choklad och brynt smör.
När vi firade Paulas födelsedag så bakade jag en kaka som var helt MAGNIFIK! Så underbar att du bara måste testa den! Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting. INGREDIENSER* 100 g smör* 1 1/2 dl vetemjöl* 1/2 tsk bakpulver* 1 dl riven kokos* 2 dl strösocker * 100 g vit choklad* 2 ägg TOPPING* 200 g … Continued
Julbak som inte går av för hackor
Till adventsmyset i helgen gjorde jag en rejäl omgång julbak. Förutom klassiska lussebullar (typ 50 stycken my god) så gjorde jag dessa ljuvliga ingefära- och kanelbiscottis. Receptet hittade jag i en kokbok som heter ”adventsbak” som man fick back in the day med Aftonbladet. Jag gjorde även hembakta pepparkakor som jag stämplade med en sån … Continued