
Idag har vi vår sista gemensamma frukost för denna semestern. Ikväll ska jag och David ha datenight och Estrid ska sova över hos mormor och morfar. Vi har haft en underbar semester som innehållit precis allt vi velat och behövt. I morse ville jag unna min familj en riktigt härlig frukost så jag testade en nytt recept – pannkaksmuffins. Det blev en riktig hit.

Det var inte alls svårt, bara lite pannkakssmet, rivet citronskal och bakpulver och sen hällde jag upp det i en smord muffinsform. In i ugnen och sen färdigt!

Jag serverade dem med grekisk yoghurt, granatäpplekärnor och lite ringlad honung. En hit hos både stor och liten. Nu sitter vi i tv-rummet och tittar på OS-invigningen och dricker kaffe. I köket står lite bröd på jäsning, Estrid sitter på golvet och stökar med sina leksaker och David ligger på soffan och kollar invigningen. Jag ska sätta mig och titta i en tidning. Sen väntar ett barnfritt dygn med en eftermiddag, kväll, natt och morgon. Alldeles strax börjar verkligheten igen, men jag har så mycket att se fram emot att det gör mig just ingenting.

Ha en fin dag mina vänner!
Den sista semesterfrukosten för denna sommar
Du kanske också gillar...
Min bästa födelsedagstårta
SAMARBETE MED BAGAREN OCH KOCKEN För några veckor sedan fotograferade jag ett samarbete med Bagaren och Kocken. Jag gjorde det för ovanlighetens skull tillsammans med David. Det är ju verkligen en dröm jag har att vi två kan arbeta tillsammans i framtiden. Att vi har gemensamma projekt och driver ett företag ihop. Så det var … Continued
Jag testade Milda färdig baksmet – succé!
INLÄGG I SAMARBETE MED SMAKBOX I min senaste Smakbox fick jag Milda färdig baksmet med chokladsmak. Då jag är lite av en bakfascist och vill göra allt från grunden var jag först lite tveksam. Jo, men det måste jag ändå erkänna. Det var jag fram tills verkligheten kom ikapp mig. Som du vet var vi … Continued
Recept på kokoskaka med apelsin, vit choklad och brynt smör.
När vi firade Paulas födelsedag så bakade jag en kaka som var helt MAGNIFIK! Så underbar att du bara måste testa den! Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting. INGREDIENSER* 100 g smör* 1 1/2 dl vetemjöl* 1/2 tsk bakpulver* 1 dl riven kokos* 2 dl strösocker * 100 g vit choklad* 2 ägg TOPPING* 200 g … Continued
Jag fyllde kylen med smaken av sommar
Få saker får mig att känna mig så vansinnigt nyttig för min omvärld som när jag lagar maten själv. När jag plockar bären och gör sylt eller får äpplen från mina morföräldrars kolonistuga och sen fyller min frys med mos. Det känns så hederligt och husmoderligt på något vis. På tomten av mina föräldrars sommarstuga … Continued
Kvällsmys i köket med hemmagjord granola
Jag älskar flera saker, men två av dem är hemmagjord granola och att baka och laga mat tillsammans med Estrid. Vi spenderar massa tid i köket tillsammans och det är min bästa syssla med henne. Det är så roligt att få göra något tillsammans.Nu sitter jag här med en skål tjock grekisk yoghurt, hemmagjord granola … Continued
Raw food chocolate fudge – det ultimata snacket
Inspirerad av @josefinjakobsson ville jag testa att göra denna veganska rawfood chocolate fudge. Jag gillar att baka och ibland känner jag att det blir för mycket sött i skåpen och så blir jag vips sugen på att göra något annat. Ja, det finns en gräns för hur många kanelbullar jag kan äta innan jag tröttnar! =) Plus … Continued