Fördelar med att inte dricka alkohol

fordelar med att inte dricka alkohol-1
Jag dricker inte alkohol, alltså aldrig. Jag har inte smakat en droppe sedan jag var 21, alltså nio år sedan. Each to their own men jag är mycket nöjd med mitt beslut. Jag saknar det inte och jag ser enbart fördelar. Så många solklara fördelar att jag känner att jag gärna vill dela med mig av dem.

1. Jag sparar mycket pengar
2. Det går aldrig att skylla på en fylla utan jag måste alltid ta ansvar för mina handlingar.
3. Jag tappar aldrig kontrollen.
4. Och jag slipper bakfylleångest.
5. Jag vaknar fräsch dagen efter.
6. Jag kan alltid köra vilket känns som en så stor frihet.
7. Jag saknar inte alkohol under graviditet/amning då jag ändå inte dricker det.
8. Jag kan varken förstärka eller förminska känslor med hjälp av alkoholen utan måste hantera känslorna råa och utan alkoholens effekt.

Det finns några nackdelar, varav den tydligaste är att det kan vara besvärligt att vara ensam nykter när andra blir berusade. Nu händer detta allt mer sällan. Det var vanligare när jag var yngre. Förr gick jag alltid hem vid 01 för då var det inte längre kul att hänga med dem som var berusade. Det händer även, detta var som tur är också vanligare när jag var yngre, att folk blir otroligt provocerade av att jag inte dricker. Oftast kommer sådana reaktioner från människor som själva har en något svajig relation till alkohol. Idag möter jag nästan inga sådana reaktioner. Det har även blivit vanligare att folk inte anmärker på att jag inte dricker utan bara accepterar det. Men nog märker jag att det är utanför normen för varje ny människa som får veta att jag inte dricker måste lite tvångsmässigt fråga om varför. Men det tänker jag spelar ingen roll. Det bara är så, att jag inte vill dricka alkohol. Och ni känner ju mig, jag är ju pretty festive ändå utan alkohol!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla wolter
Ulla wolter
7 år sedan

All respekt, Frida! Jag köper dina fördelar rakt av eftersom jag vet att det stämmer. Tror också att det blir mer och mer vanligt att inte dricka.man kan ha mycket roligt för dom pengarna. Fast jag måste ju erkänna att jag tycker det är gott med ett glas rött till en god middag. God fortsättning, gott slut och ett riktigt gott nytt år ! Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla wolter
7 år sedan

och jag tycker det är jättebra och viktigt att njuta av ett gott vin till en god middag. Det i sig är inget problem. Men för alla andra som inte njuter av vinet utan mer av ruset, det är där det blir ett problem. Ha nu en riktigt trevlig nyår! Stor kram!

Zara
Zara
7 år sedan

Frida! Hittills aldrig stött på en enda ”vettig” människa som, precis som jag, helt valt bort alkohol. Trodde jag var både ensam OCH ovettig – skönt att veta att så inte är fallet! 😘😘😘

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Zara
7 år sedan

vi är inte själva, det blir allt vanligare och vanligare. På jul var vi fler som inte drack än som drack. Min mormor och svärmor dricker inte och syrrans kille dricker knappt något heller. Han är träningsfreak och håller sig oftast till alkoholfritt. Min morbror dricker inte heller. Det gör mig så lycklig att de som dricker gör det mycket måttfullt. Skönt när man har fått barn.

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x