Superba tips för att känna lyx utan pengar

lyx utan pengar-1
Jag ÄLSKAR lyx, känslan av lyx, vardagslyx, you name it. Men jag är ödmjuk inför att verkligheten och plånboken sätter begränsningar för ens drömmar. Det fina i kråksången är dock att känslan av lyx inte alltid behöver kosta multum, ibland kan det till och med kosta gratis. Du tror mig? Läs vidare så ska du få se. Det går att känna pengar utan lyx.

lyx utan pengar2-1
1. Ha ett städat hem

Detta är väl en känsla av lyx om något. Att allt är skinande rent, luktar gott, gamla blommor är utslänga, diskmaskinen är tömd och ditt hem välkomnar dig på alla sätt och vis. Har du en liten slant över så köper du lite vackra blommor och placerar ut runt om i ditt hem.

dessert-1
2. Nybäddad säng med praliner eller något annat gott

En varm dusch, en nybäddar säng som doftar tvättmedel, en ny mjuk pyjamas, din bästa bok eller tv-serie och en ask med praliner eller skål med något annat gott. Ahhh, nu snackar vi vardagslyx! Det gör inget att detta sker i ditt hem och inte på ett lyxhotell i Dubai. För du kommer känna dig så härlig att det inte spelar någon roll var du befinner dig. Känslan kommer infinna sig ändå. I promise!

brunch-1
3. Ät brunch på ett hotell eller restaurang

Det här kostar förvisso en slant och jag tror att om du kommer tidigare till hotellet, så äter du hotellfrukost billigare. Och den innehåller nästan samma som en brunch. Oavsett så är det så lyxigt att få sitta i timmar och äta gott, dricka gott och föra bra samtal. Har du lite mindre pengar kan du med fördel rigga brunchen hemma och slå till på lite fin färsk frukt, frallor från ett bageri, lite finare pålägg och någon flärdfull kaka. Är även detta för omfattande för din plånbok så gör du detta som ett knytkalas med dina vänner. Då behöver alla bara lägga en yttepytte slant och kan ändå smaka på gräddleverpastej, god korv, nypressad juice, lyxfrallor och bakverk.
mulberry-1
4. Spara länge och köp något fint
Det är lätt att vilja känna lyx på sekunden och så slänger man ut sina pengar på något som kanske egentligen är onödigt. Men om man sparar länge och verkligen sen slår till på det där dyra så är det omedelbar lyx varenda gång man använder saken. Jag sparade och sparade för att köpa min Mulberryväska. Jag använder den varje dag, alltså varje! Och än idag känner jag mig som a million dollars när jag bär den. Så strunta i spontana köp av nagellack och läppglans, festklänning och inredningstidningar du glömmer läsa. Spara de slantarna för att köpa en rejäl grej.
naglar-1
5. Fixa naglarna
Det är inte så dyrt att fixa naglarna och för mig är det mina bäst spenderade pengar. För när jag har gelnaglar är min manikyr alltid fixad och jag känner mig så fin. Riktigt lyxig och flärdfull faktiskt. Detta är faktiskt ett fantastiskt lyxtips för den med smal budget.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
7 år sedan

Tack för härlig inspiration! Underbart med en blogg som inspirerar på riktigt och inte bara renoverar, renoverar och konsumerar. Du hjälper verkligen till med guldkanten i livet! <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
7 år sedan

i love you! det känns som vi verkligen fattar varandra! hur kul som helst!

Sandra
Sandra
Reply to  Frida G Svensson
7 år sedan

Jag vet, du är liksom min nätsyster 🙂 Jag har ingen riktig så jag frossar i dina kloka inlägg istället <3 (jag har en ganska klok bror, men han förstår sig helt enkelt inte på vissa saker 😉 )

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra
7 år sedan

i got your back sister!

Caroline
7 år sedan

Så fina idéer! Det där med naglarna är en fin fin idé! Var går du någonstans?? Kram fina!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Caroline
7 år sedan

jag går till usa nails på triangeln!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x