Ett superenkelt DIY till ett barnrum

DIY barnrum-1
Fridas DIY till ett barnrum

Nu mina vänner, nu snackar vi! För äntligen har jag, som varken har särskilt mycket tid eller pyssligt handlag, hittat ett DIY (do it yourself) pyssel som passade mig som handen i handsken. Det var så enkelt, gick så snabbt, kostade inte så mycket och resultatet är amazing!

Det är inte som att jag kommit på det här pysslet själv. Jag har sett det överallt både på Pinterest och bloggar. Emma gjorde en jättefin variant i koppar.

Jag gick till leksaksaffären och Estrid fick välja tre djur, sen gick till Clas Ohlson. Där införskaffade jag limpistol, burkar och sprayfärg i guld. Sen var det hela mycket enkelt. Jag limmade djuren på locken och lät det torka. Sen gick jag ut på balkongen och sprayade burkarna. Det tog tre sprayomgångar, med 30 minuter väntan emellan, tills jag hade ett täckande resultat. till nästa gång ska jag spraya tunnare lager för det blev lite väl rinnigt den här gången. Men för att vara första gången är jag mycket nöjd med mitt resultat.

Nu kan Estrid ha alla sina smågrejor samlade i vackra burkar. Och så har hon en egen unik grej på sitt rum, med djur hon fick välja själv. Det tycker jag känns både bra och roligt. Med fördel kan man ju, om man har, använda burkar och leksaker man redan har hemma. Allt måste ju inte köpas nytt.

Det finns något så tillfredsställande att göra DIY. Det känns som man är klimatsmart, ekonomisk och hållbar på en och samma gång. Sen är man också pysslig och får utlopp för kreativitet. Jag avundas dem som har tålamod att ge sig på större hemmapyssel. Men jag inser mina begränsningar och känner mig mycket nöjd med vad jag fick fram. Jag får ju utgå från mina egna förutsättningar. Eller hur, man ska ju inte jämföra sig.
diy-1

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla Wolter
Ulla Wolter
6 år sedan

Jättekul ide! Det finns massor av saker man kan göra av sånt man hittar i skåp och lådor hemma!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Ulla Wolter
6 år sedan

och jag tänker att man kan göra det till sig själv också. bara välja lite mer vuxna och sofistikerade grejor att klistra på locken.

Linda
6 år sedan

Jätte trevligt pyssel det där du gjort, jag hade gärna haft dessa själv i inredningen i mitt hem. Man kanske skulle ta och bli lite pysslig, vilket jag är fruktansvärt dålig på att göra. Men det verkade ju inte så svårt så det kan man nog fixa.
Ha en fin kväll
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

dessa kan ju göras till en vuxen med. Jag tänker för bomullsrondeller, tops och allt sånt smått. det var faktiskt inte alls svårt.

Paulina Gunnardo
6 år sedan

Oj, vad snyggt!! Det där måste jag få tummen ur och göra! Burkar behövs alltid av nån anledning haha. Finns alltid massa smått som inte har någon plats att vara på.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paulina Gunnardo
6 år sedan

ja men gör det, för det var hur enkelt som helst. och det behöver ju inte vara just för barnrum. Jag tänker att man kan göra en vuxenversion också om man behöver för tops, bomull och sånt smått.

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x