Hur får man en relation att hålla?

hur får man en relation att hålla-1
Om jag hade en magisk lösning på hur man får en relation att hålla, som funkar för alla, hade jag varit filthy rich vid det här laget. Men jag tror ändå att det finns några grejor som jag och David, samt par runt omkring oss, har gemensamt.

Man måste acceptera den andra och det är inte lätt. Jag svär, av David och mina 9 år har jag försökt ändra honom i 7,5 av dem. Förfärligt faktiskt. Men hans sämre sidor finns kvar, så ock mina såklart, men genom att acceptera att den andra inte kommer förändras blir det enklare att hantera de där dåliga sidorna. Det gör också att jag fokuserar mer på hans bra sidor än de jag anser vara sämre. Det blir samma som kring självkänslan, man ska se allt det man har än det man inte har. Jag ser allt det David är och inte allt det han inte är.

Den andra grejen som jag tror är kittet för en relation är att skapa minnen tillsammans. Och det ställt i balans till att vardera part ska få skapa egna minnen att dela med sin partner. Sen jag har fått följa min dröm har hela vår familj blivit mer harmonisk och det är för att jag mår så otroligt bra. Jag känner mig ofta sprudlande och fylld av energi. Jag har alltid en massa att berätta för David så samtalen tar aldrig slut. För mig är egna upplevelser dock mindre viktigt än gemensamma. Det är så fint att skapa minnen tillsammans, göra saker ihop, dela gemensamma upplevelser och händelser. Det stärker vi-känslan. Jag har aldrig förstått par som aldrig gör saker ihop. Jag säger inte att det är fel, hey, each to their own, men det hade aldrig funkat för mig. Om man alltid har separata aktiviteter, olika umgängen och olika intressen, vad har man då egentligen gemensamt?

Humor och skratt. Oj oj oj vad skratt och intern humor gör mycket för relationen. Hur man helt kan ändra en surmulen situation genom att lätta upp den med ett internt skämt som den andra omöjligen kan motstå.

Men den viktigaste biten för mig är att jag bestämt mig för att aldrig bryta med David. Det innebär att jag aldrig har en bakväg ut, utan jag måste ta mig pang rätt igenom en situation hur svårt och jobbigt det än är. Och det går hand i hand med kommunikation. Man kan bara ta sig igenom den där svåra situationen genom att prata, prata och prata. Och genom samtal utvärderas relationen och den förbättras, oro och nedstämdhet byts ut när tröstande ord och verbala överenskommelser för en närmre varandra. För att klara av att gå igenom en situation kan man inte heller sticka bara för att det blir jobbigt. Då blir ingen relation långvarig för varje relation har sina prövningar. Man måste våga rida ut stormen, prata prata prata och sen komma ut på andra sidan starkare, kärare och ännu närmre varandra.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra Olsson
Sandra Olsson
7 år sedan

Fint beskrivet, jag håller med dig till 100 procent. Tyvärr har jag aldrig varit tillsammans med någon med samma inställning. De som flyr så fort man tycker något annat än vad dom tycker. Det har gjort mig till en sluten, anpasslig och blek kopia av mig själv. Vansinne. Finns det en enda man som klarar av andras åsikter?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sandra Olsson
7 år sedan

Ja det finns flera sådana män! Och jag tror att när du återtagit dig själv, och inte längre är en sluten, anpasslig och blek kopia av dig själv, då kommer du vara mottaglig för att träffa någon. Men som RuPaul alltid säger ”if you can’t love yourself, how the hell you gonna love somebody else. Now let the music play”.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x