Januarifeminism

 

Här är några feministiska saker som hänt i januari som jag särskilt vill lyfta fram.

23 januari
Zara Larsson använder återigen sitt instagramkonto för att lyfta feminism och sexism. På en bild med texten ”this is Emma. Emma doesn’t bounce from boy to boy after a break up. Emma isn’t a hoe. Be like Emma!”. Larsson blir, rättmätigt, mycket arg och påpekar det sexistiska i detta och att alla har rätt till en sexualitet på sina egna premisser. Att en kvinna får ligga med ingen eller alla och att hon aldrig är en hora. Jag uppskattar så mycket att Zara Larsson belyser detta på sin insta då hon har många följare och ett stort inflytande.

24 januari
SVT sänder Min sanning med Agnes Wold som huvudperson. Jag älskar denna kvinna. Hon är smart, modig och gör allt för moralisterna, krösamajorna och pekpinnepekarna där ute ska fara och flyga. Hon är kvinnans kämpe och genom sitt intellekt och vetenskapliga kunnande får hon oss att förstå att ersättning är precis lika bra som amning, att dammråttor inte ger allergi och att det jättebra att dricka alkohol fast man ammar. Det vore så fruktansvärt om dessa kvinnor fick göra detta och vara fulla, för då skulle världen gå under, va. Det är ju mycket större risk att barn kommer till skada om pappan är jättefull och slår mamman och barnet. Det är ändå statistiskt sett ett mycket större problem.
Finns på SVT play så in och titta!

25 januari
Nord & Francke bloggar spot on om hur fantastiskt programmet med Wold var och jag håller med om vartenda ord!

28 januari
Huffington post ger en obehaglig bild över den sexism som Donald Trump sprider och uppmuntrar. De visar på hans många sexistiska uttalanden men framförallt fokuserar artikeln på den mängd näthat journalisten Megyn Kelly fått utstå efter att Trump sa att han vägrade medverka i en debatt som hon skulle leda, samt efter att han kallade henne en bimbo.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x