Maxa motivationen och gör dagen riktigt bra

bloggmingel-9
Har du söndagsångest? Det hade jag förr, men nu för tiden har jag söndagspepp! Nu älskar jag känslan på söndagar av att ha hela veckan framför mig. Det är för att jag har motivationen på topp och är tillfreds med livet. Du kan också maxa motivationen och se till att din söndagsångest blir söndagspepp.

1. You snooze you loose
Jag snoozar aldrig för om jag försover mig är hela dagen förstörd. Istället går jag upp direkt och har alla rutiner på plats. Ut i köket, sätter på kaffe, in i badrummet och medan kaffet rinner ner tvättar jag ansiktet och borstar tänderna. Sedan tar jag min kaffekopp in i badrummet och sminkar mig och fixar håret. Alltid samma rutin. Jag äter alltid frukost men oftast inte hemma, utan jag tar med min min overnight oats till jobbet.

2. Grön lampa och listan
På jobbet ser det alltid likadant ut. Jag tar en kopp kaffe till, slår upp min dator och gör en lista på vad som jag betas av under dagen. Då signalerar jag till huvudet att nu är det grönt ljus och dags att köra. Sen har jag min lista att förhålla mig till och beta av.

3. Mål och belöning
Jag älskar att sätta upp små mål för mig själv och sedan belöna mig när målet är avklarat. Det är det enda sättet att mäta framgång och få en att fortsätta vara motiverad. Att bara harva på utan att stanna upp och se vad man åstadkommit är döden för motivationen. Då ser man aldrig resultat och man uppmärksammar inte resultaten.

4. Gör det du älskar så känns det inte som ett jobb
Ja alltså detta är en klyscha, men det finns något sant i det. Om du ser en mening och ett värde i ditt arbete så känns det mycket enklare att gå dit. Varje dag på ett arbete är inte tipptopp, men det ska ända finnas en grundkänsla av att det är bra. Är det mer negativt än positivt kanske man ska se sig om efter ett annat arbete.

5. Fokusera på en grej i taget
Det här är kanske min viktigaste punkt. Om du försöker åstadkomma mycket på en och samma gång är risken att det misslyckas. Då fastnar man lätt i en cirkel där små misslyckanden läggs på varandra och det är omöjligt att vara motiverad då. Försök bryta trenden så att du successivt kan lägga små framgångar på varandra. Du kanske inte ska byta jobb, gå ner i vikt, spara 50.000 och springa milen samtidigt. Det blir kanske för mycket? Då slutar det med att du inte klarade något av det och känslan av att man själv är misslyckad börjar då gro. MEN du är inte misslyckad, du gör bara för mycket på en och samma gång. Så ett mål i taget till en början, då kommer du enklare se dina framgångar.

Nu tittar vi på vår kommande vecka och ser allt roligt vi ska göra och alla möjligheter som finns. Det blir en bra vecka, bara du äter ordentligt, sover ordentligt, inte tar dig vatten över huvudet och lever efter devisen good enough. Då kommer du på sikt börja mäta framgångar istället för misslyckanden. Boven i dramat är ofta att man ska vara perfekt på allt, och det kan ju ingen. Kör hårt min vän och berätta gärna om du har något konkret mål som du jobbar efter just nu! KRAM!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest
4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
5 år sedan

Vilken fin bild i inlägget 🙂 just nu försöker jag bara få vardagen att flyta, svårt ibland när man har mycket att göra! Men samtidigt måste jag säga att jag älskar vardagen 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
5 år sedan

Tack Sara! Det är det bästa, att kunna älska sin vardag. DÅ är man mycket lycklig!

Susanna
5 år sedan

Bra innlegg! Imponert av dine morgenrutiner, de vil jeg jobbe på for har liksom ikke helt flyt der med to barn kjennes det ut som et maraton når man når målstreken førskolen. Jeg skriver også en liste over hva jeg skal gjøre under dagen, og tar alltid det viktigste først. Og helt enig med en ting av gangen. Jeg har også et word dokument alltid oppe med pending tasks der jeg skriver inn alt som kommer med deadlines så jeg har full oversikt over hva jeg skal gjøre i kommende uker.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susanna
5 år sedan

tack fina du! haha ja det är lite kaos på morgnarna, det är det ju. Men det känns som du i övrigt var väldigt strukturerad! <3 Bra ju!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x