Förbered huden för sommarsolen

förbered huden för sommarsolen-1
Sommaren är här och vi tar av oss koftor och strumpbyxor. Nu när huden ska möta solen måste den förberedas. Ju bättre förberedelser desto bättre bränna får du men ännu viktigare, ju bättre förberedelser desto bättre skyddar du huden.

Förberedelserna på huden börjar alltid med en rejäl scrub/peeling. Hela kroppen ska peelas och för bästa resultat gör du det på torr hud så att du verkligen blir av med alla döda hudceller. Let’s ömsa skin ladies and gents! Jag rekommenderar denna peelingprodukt för grymt bra resultat, BABOR ENERGIZING LIME MANDARIN INVIGORATING PEELING GEL – adlink. 

Efter duschen ska du smörja in dig när huden fortfarande är lite fuktig. Då är hudens upptagningsförmåga som allra bäst. Det finns massor med bra budgetvarianter på body lotions, så som valfri body butter från Body shop. Men jag tycker nog man får kosta på sig en flärdfull kroppskräm nu när vi ska fira in sommaren. Jag tycker den här är fab, ELEMIS SWEET ORCHID BODY CREAM – adlink. 

Ska du ut i solen direkt byter du ut din bodylotion med din solskyddskräm. Smörj in generöst och använd inte spf under 20. Du kommer bli solbränd ändå, även om du använder dig av högre spf. Du skyddar huden mot de farliga strålarna, undviker att få rynkor i förtid och du slipper bränna dig. Jag köper helst mitt solskydd på apoteket, typ VICHY SPF 30 eller VICHY SPF 50, men vill du lyxa till det är jag obsessed med DECLEOR SPF 30 – adlink och CLARINS SPF 50 – adlink. 

Om du inte ska ut i solen kanske du är sugen på att fuska fram brännan med lite klassisk BUS (brun utan sol). Det är ett helt eget inlägg om hur man applicerar BUS (det kommer ett sådant inlägg i framtiden) men det du ska veta är att du först peelar, sedan smörjer med kroppskräm och sist tar din BUS. Jag använder inte BUS så ofta men är personligen väldigt sugen på att testa det märket JAMES READ som verkligen har allt du behöver för den perfekta fuskbrännan

Slutligen, när du kommer in från solen ska du alltid alltid smörja in dig. Du kan såklart använda en vanlig bodylotion men jag gillar att använda någon form av after sun. Den är ju mer anpassad för att lindra en lite solsvedd hud, återställa hud som blir torr av sol och vatten och återfukta huden så att brännan stannar kvar längre. För ju bättre och ju mer återfuktad din hud är desto finare och med långvarig blir din bränna. Jag älskar HAWAIIAN TROPIC AFTER SUN HYDRATION LOTION. Och för en lite lyxigare så är CLARINS AFTER SUN – adlink superhärlig och doftar så gott.

förbered huden för sommarsolen-2

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

7 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara
Sara
6 år sedan

Kan också tipsa om aloe Vera-krämen från CCS. Så bra som after Sun och svalkande! Använder den över hela kroppen på sommaren (använder inte ens min vanliga ansiktskräm) och när jag rakat mig. Superbra 😀

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

åh vilket bra tips! jag och mina läsare tackar för detta superba tips!!!

Irene
6 år sedan

Man kan uppenbarligen även lära gamla hundar att sitta (eller ömsa hud, i det här fallet). Har just kommit hem från några dagar i Visby med bl.a. ansiktsbehandling och har köpt en hel serie i Babor för att såhär i elfte timmen börja ta hand om min hud. Jag är helt förbluffad. Det måste vara inflytandet från att ha läst din blogg 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

praise the lord!!! älskar att du går och köper hudvård som en real diva!!! LOVE THAT!!! berätta allt du köpte!

Linda
6 år sedan

Bra tips jag är väl rätt så dålig på det där med att förbereda huden för solstunderna ute, men nu på senare år har jag börjat att använda solkräm, förr använde jag det aldrig för jag hade så bra hud så jag brände mig typ aldrig, men det var när man var ung och man var som man var, men sen jag fick min kroniska tarmsjukdom och äter medicin för det så får jag passa mig för medicinen gör min hy känsligare och jag bränner mig lättare.
Ha en fin dag
Kram Linda

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Ja men det är ju så viktigt med solkräm. För även om man inte bränner sig så är ju solens strålar likväl skadliga. Sen är det ju såklart tråkigt att du började med solkräm under de omständigheterna. Kram

Linda
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

Visst är det så som du skriver men då vet du då var man ung och odödlig hehe trodde man i alla fall.
Men visst trist är det att jag är känsligare för solen på grund av mina mediciner, men det kom ju något bra ur det om man ska leta positiva saker i allt, jag började ju använda solkräm he he
Kram Linda

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x