Resa med barn checklista – reseapotek

resa med barn checklista-1
Jag tänkte att ni är rätt många som läser som dels har barn och dels befinner er i sommartid. Några av er kanske ska resa bort, långt eller kort, eller bara njuta av sommaren hemmavid. Att resa med barn är betydligt enklare än vad jag befarade för några år sedan. Jag har en checklista som jag alltid tar fram när vi ska packa och jag tror faktiskt att det är den ultimata checklistan. Idag vill jag visa vad vi tog med oss i reseapoteket till Estrid. Det är såklart en lista anpassad efter hennes behov och ålder, men det är ändå bra grejor att ha med sig. Ska vi ta en titt?

Solkräm – Ju högre ju bättre. Vi smörjer aldrig Estrid med spf under 50 och kompletterar alltid med hatt. I vattnet hade hon alltid UV-dräkt och UV-hatt och på land någon t-shirt som skyddade axlarna och nacken och alltid en hatt, keps eller solhatt.

Alsollösning & kortisonkräm – det här har vi aldrig fått användning för men det är bra grejor att ha med om det skulle komma något bett från en insekt, ett skrapsår som behöver rengöras eller vad det nu må vara.
resa med barn checklista-2
Nagelsax & pincett – bra grejor att ta med för naglar växer väldigt snabbt i värmen och pincett är alltid bra att ha.

Vätskeersättning – inget verkar så läskigt som ett barn som är uttorkat. Vi fick i Estrid tillräckligt med vatten så hon behövde ingen ersättning, men åker man på kräkningar eller diarré är det guld värt att ha med vätskeersättning.

Plåster – såklart! No brainer! Men jag gillar dessa där man själv klipper till den storlek man behöver. Då slipper man ta med sig så himla många olika varianter. Och här kommer nagelsaxen väl till pass!
resa med barn checklista-3
Dimexanol – medicin som lugnar mage och minskar diarré hos barn. Vi har aldrig använt den men jag tänker att det är typiskt en sådan medicin man vill ha med sig när man är på resande fot. Få saker är så besvärande som en körig mage på en liten.

Alvedon – vi har slutat med stolpiller nu och kör bara på oral lösning. Funkar bättre för oss. Oavsett så älskar jag alvedon, på mig själv och på Estrid. Det är en livräddare och alltid det första jag packar ner i resväskan.

Sen hade vi också med oss hudkräm, kylbalsam och termometer. Lite smått och gott som är bra att ha. Brukar du ha med dig något annat?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x