13 – När det inte blev som man tänkt sig

Min söndag skulle ju spenderats på allra bästa vis med Liberalernas höstmöte och sen middag ute med mina tjejer. Det blev inte direkt så.

Enter: maginfluensa.

Å maj gad vad Estrid och jag har blivit sjuka. Stackars David, som peppar peppar, fortfarande är frisk är fullt upptagen med att ta hand om oss. Det är inte alls en trevlig situation för tillfället ska ni veta. Man blir ju så himla himla orolig när ens lilla bebis bara kräks och vi försöker få i henne ersättning och vätskeersättning. Den värsta stormen tycks ha passerat och nu får vi i henne små portioner av gröt och fruktpuré. Allt för att undvika den fasade uttorkningen. Nu tycks istället sjukdomsgnäll ha övergått i 8-månaders separationsångest för det är helt omöjligt att lägga henne nu för tiden. Hon sover enbart om vi ligger bredvid och jag börjar bli lite frustrerad. Nog för att tidigare kvällar är härligt men inte ens jag vill gå och lägga mig kl 19. Någon som har tips på vad man kan göra?

Som ni förstår har jag varken inspiration eller ork att skriva ett blogginlägg. Dagarna har liksom glidit iväg och jag hittar inte orden. Nu ska jag försöka få i mig en kopp te och ett rostat bröd för min mage kurar verkligen jättehögt. Innan skrämde jag mig själv. Då kurrar magen verkligen högt!

9 Responses

 1. Anette skriver:

  FYYYYYY. Stackars er. Separationsångesten brukar gå över rätt fort. Jag brukade lägga mig med barnen och lyssna på en ljudbok i hörlurarna. Närvarande utan lek. 💖 Lägga sig sju är skönt😉

  • Frida G Svensson skriver:

   nu är vi friska men sömnen, ja den är vad den är. Jag försöker bara gilla läget. men jag blir lite stressad för jag vill verkligen blogga varje dag men jag får bara inte till det. Bra tips med ljudbok! =) Kram

 2. Caroline skriver:

  Stackars er! Vad skönt att det känns som det börjar bli lite bättre nu i alla fall.
  Vi har också en liten sjukling här hemma. När jag läste ditt inlägg så tänkte jag att det är tur att han bara har feber. En halvtimme senare spyr han som bara den 😩
  När det gäller läggningen har jag inga tips.
  Vi har alltid haft problem både med läggning o nätter. Iblsnd somnar han när han dricker vällingen. Brukar hon inte somna om ni ger ersättning/välling?
  Krya på er!

  • Frida G Svensson skriver:

   nej men fy! stackars er! ja det är ju influensatider nu. Huva mig! Hon somnar ibland när hon får välling men vaknar typ direkt när vi försöker smyga ut! =)

 3. Lotta skriver:

  Jag lägger mig i vår säng med lillan (11 månader) vid kl. 19:00 tills hon somnat. Sen lägger jag över henne i hennes egna säng & går ner och har kväll med min älskling! Man brukar säga att de små nått sin djupaste sömnfas efter 20 min så det är visst bäst att lämna sovrummet då. Men jag brukar bara vänta kanske fem minuter & det funkar fint att bära över henne ändå! Lycka till!

 4. Lotta skriver:

  ..hon SOVER bara när ni ligger bredvid. Jag läste SOMNAR!! Förlåt, då passade inte min kommentar så bra! Men testa då de där 20 minuterna, det kanske funkar!! Eller lägg en t-shirt som ni haft på er en dag (utan parfym el. dylikt) nära henne, det kan också ge säkerhet! kram

  • Frida G Svensson skriver:

   haha ingen fara! i vanliga fall funkar det med välling, god natt sånt och så lite klapp så somnar hon. Men nu är det svårare. Men men, jag försöker ta det lugnt och bara gilla läget! =) Men jag börjar tröttna på att behöva gå och lägga mig kl 19! =) Kram på dig

 5. Petra skriver:

  huvvaligen :// ja alltså alla våra har börjat sova illa vid 8 månader – året. Det är tyvärr inte mycket att göra men det jag lärt mig funkar bäst är att välja några regler bara och sen följa barnet, här har det varit att sover man i egen säng ja då sover man där men kan få somna i famnen, vid teven osv, en vällingflaska/amning till sömns igen fast man slutat varsågod. allt för att miniera sömnförlust. Läste i en bok en gång- tjafsa aldrig om mat eller sömn och försöker hålla mig där ( även om vi nu har vissa regler som att man skriker inte vid bordet, kastar mat osv men jag tror du hajjar vad jag menar) krya på er <3

  • Frida G Svensson skriver:

   tack för fina tips! gudarna vet hur man bäst ska göra. det finns lika många metoder som det finns barn! =) just nu vill hon sova som ett litet plåster på natten, men jag tycker faktiskt det är rätt mysigt! =)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *