Tips på en fantastisk highlighter för naturlig glow

INNEHÅLLER PRESSUTSKICK
den bästa highlightern för en naturlig look-2
På invigningen av Kicks flagshipstore i Malmö, fick jag denna produkt i goodiebagen. Det visade sig vara en fantastisk highlighter från Tromborg. Det ger det mest naturliga glowet och har snabbt blivit min go to produkt när det kommer till highlighter. Många highlighters kan vara väldigt frostiga eller ännu värre, glittriga. HU, det är inte alls snyggt. Men denna lägger sig som en glans, inte ens ett skimmer. Det ger ett naturligt resultat.

När jag är klar med min makeup lägger jag oftast lite highlighter i ögonvrån, för att öppna upp ögat, och på kindbenen för att få dem att poppa lite mer. Egentligen skulle jag bada i highlighter om jag kunde för det är typ ingen sminkprodukt som gör så mycket för ansiktets form. Vid första anblick kan den kännas dyr MEN den är enorm! Det är den största highlightern jag har faktiskt och jag har använt den massor, men det syns inte ens i burken.

Du hittar highlightern här och ja, du behöver denna till julfestligheterna!
den bästa highlightern för en naturlig look-1
När vi ändå pratar skönhet så fick jag en fråga häromdagen om just hudvård. Läsaren känner sig förvirrad och behöver hjälp att hitta en rutin. Och jag gick verkligen igång på denna fråga, så här kommer en liten novell.

Först och främst föreslår jag att du gör Skincitys hudvårdstest eller går in på en hudvårdsklinik och får hjälp med att konstatera vad din huds behov är. Har du någorlunda koll på din hud, om den är torr, fett, kombinerad, acnebenägen, känslig osv, kan du hoppa detta första steg. När du har koll på din huds behov ska du köpa produkter. Man behöver inte så mycket men det är vissa essentiella produkter som jag tycker man verkligen borde ha. Först ut hade jag rekommenderat att ha minst två ansiktsrengöringar, en lättare rengöringsmjölk och en tyngre oljebaserad rengöring. Den seriösa har en tredje rengöringsprodukt som är mer aktiv.  Mjölken använder du på morgonen och på kvällen rengör du ansiktet två gånger, först med den tyngre balmen/oljan och följer upp med en omgång av mjölken eller den aktiva rengöringen. Här är mina tips på bra produkter att testa, rengöringsmjölk, first cleanse rengöring och second cleanse rengöring.

Efter rengöring ska du alltid följa upp med ansiktsvatten och en ögonkräm. Till hudvårdens basgarderob ingår ju även en dagkräm och en nattkräm.

Är vi klara här? NEJ! För jag menar att det finns några måsten till och det är nämligen serum, syra, lermask och exfoliering. Vi börjar med syran. Jag syrar varje dag! Alla Exuviances produkter innehåller syra och det är därför man får så sinnessjukt bra resultat. Dock ska man inte blanda syror hejvilt så Exuviance är lite på hyllan just nu för jag använder syraprodukter från Pixi. När jag använder Exuviance brukar jag kombinera det med dessa peeling pads (mina favvisar), och har fått väldigt bra resultat. Om du är nybörjare till syra behöver du inte köra varje kväll, utan du kan testa varannan kväll i två veckor.

Serum är väldigt individuellt. Jag är väldigt förtjust i detta serum på morgonen, och det går med fördel att använda på kvällen också. Det marknadsförs som en booster, men jag använder den som ett serum. Serum bör vara riktat mot just dina hudproblem. Så maila skincity vet jag, så kan de rekommendera det bästa serumet för just dig.

Som en liten extragrej i rutinen tycker jag du ska ha exfolierande mask, som du gör två gånger. När huden är exfolierad och fri från döda hudceller följer du upp med en lermask (som drar ur överflödig talg etc) eller en fuktmask. Jag brukar alltid köra miniansiktsbehandling med exfoliering, lermask och sedan en fuktmask, som jag sover med. Blir askungen sen ska du veta. Köp denna exfolierande mask, denna lermask och denna fuktmask att sova med.

Rutinen är alltså följande:
Morgon – rengöring, ansiktsvatten, ögonkräm, eventuellt serum, dagkräm
Kväll – 1:a rengöring, 2:a rengöring, ansiktsvatten, syra (peeling pads exempelvis), ögonkräm, serum, nattkräm
2 gånger i veckan – exfolierande mask som följs upp av lermask och/eller fuktmask.

Frågor på detta? <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

10 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Marie
Marie
6 år sedan

Härligt inlägg 😀 tycker jag som är utbildad hudterapeut.
Kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Marie
6 år sedan

Men SLUUUUUUTA är du hudterapeut!? Vilka märken använder du? Gud, vi har SÅ mycket att prata om! <3

Lena
Lena
6 år sedan

Tack, tack, tack, precis vad jag efterlyste.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

hoppas du blev klokare! annars får du återkomma med frågorna. Jag kan prata hudvård dygnet runt så inte mig emot!

Paula
Paula
6 år sedan

Jag tycker att all hudvård är så dyr. Behöver den vara det? Är alla budget alternativ dåliga? Jag som inte har problem åt något håll med min hy, men som ändå vill pyssla om mig själv, men inte lägga tusentalt kronor. Hur resonerar en hudnörd som du? Puss Paula

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Paula
6 år sedan

Jag tänker såhär. Hudvård är ju mycket preventivt. Det du gör nu kommer du få resultat för i framtiden. Många produkter kostar enbart mer på grund av vilket märke de är. Och det ska man inte gå på. Men produkter med aktiva ingredienser, syror, retinol, vitaminer osv, de tycker jag man ska lägga pengarna på. Så svaret är att vill man ha hudvård med resultat får man lägga en slant på vissa av dem, men inte på allt.

Pia Widlund
6 år sedan

Jisses vad duktig du är. Jag skulle verkligen behöva en genomgång av min hy. 50 år och ingen koll, fattar du??? Haha

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

du borde gå och göra en ansiktsbehandling på salong och få lite mer tips på vad för typ av hy du har.

Isabella Huynh
6 år sedan

bra tips!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Isabella Huynh
6 år sedan

<3

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x