Eftertänksam livsstil är mitt nyårsmål

eftertänksam livsstil-1
Varje år skriver jag om nyårslöften och mitt stora hat inför dem. Detta eftersom de i princip alltid handlar om saker man måste börja göra eller saker man måste sluta med. Det är en negativ klang i mångas nyårslöften. Och väldigt väldigt väldigt ofta handlar det för kvinnor om att gå ner i vikt. Och inget ont om viktnedgång. Det är väl toppen om man vill ägna sig åt en balanserad och aktiv livsstil. Men det handlar oftast inte om det. Det handlar om snabba lösningar och om dessa urbota korkade dieter. Jag har helt skrotat nyårslöften.

Däremot är jag en stor anhängare av mål, drömmar och visioner. 2016 och till viss del 2017 var målet att ha ett ja-år. Att helt enkelt alltid säga nej. Jag kände att jag landat i en livsstil där jag ofta drog mig för saker och kände att livet stod stilla. Att under ett år säga ja till allt förde med sig så mycket fantastiska saker. Så pass mycket fantastiskt att 2017 naturligt fick ett förändrat fokus från ja till eftertänksamhet.

I den här eftertänksamheten låg mycket tankar kring balans, prioritera om och harmoni. Året har varit väldigt roligt men min målbild med få ägg i många korgar, ändrades till många ägg i få korgar. Jag fick inte tid till familj, vänner och mig själv på det sätt jag önskade. Därför är min målbild för 2018 ”eftertänksam livsstil”.

För mig innebär eftertänksam livsstil att aktivt och ofta utvärdera mitt dagliga liv. Och få harmoni och balans bland mina korgar, man kan också kalla dem livets tårtbitar. 2018 ska fokus ligga på att få ordning på basala delar så som sömn, mat, rörelse för kroppen och tid för familjen. Jag går in i en valrörelse nu och kommer behöva energi. Då funkar det inte att lägga all min tid framför datorn och hoppa över träning, frukost och av stress småäta framför tv:n.

För mig är ”eftertänksam livsstil” en väldigt stor utmaning. För det innebär att jag ska fasa in fysisk aktivitet och göra det utan att min ätstörning vaknar till liv. Jag ska arbeta väldigt noga med mental träning och vara aktsam på mina tankar.  För sanningen är den att jag inget hellre drömmer om än att vara en ”normal” människa med ett okomplicerat förhållande till mat, sötsaker och träning. Om jag fick det hade det inneburit en stor vinst för mig.

Hur tänker du kring det här med nyårslöften? Är det något för dig? Eller gör du mer på visioner eller struntar du kanske i det helt och hållet?

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Anna
Anna
6 år sedan

Jag är lite delad till just löften eftersom jag aldrig håller dem:) Jag tror dock att det kan hjälpa många.
Det jag skulle vilja är att bli mer fokuserad på det jag verkligen tycker om som att skriva, yoga och laga god mat. Får jag pyssla mer med detta kommer jag bli en lugnare och mer harmonisk person. Jag är för gammal för att hålla på med vikten. Det är bra som det är, någon gång måste man nog komma till ro med det där och det senaste året har mycket fallit på plats, jag har förstått vad jag mår bra av och inte och låter bli att äta det jag inte mår bra av. Det finns inga förbud, bara en kropp som säger ifrån. Lycka till med dina mål och visioner! Jag hade inte velat vara utan mina, det är de som driver mig framåt. Jag vill bara att det ska vara snälla mål som jag mår BA av och som gör mig till en bättre person.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Men jag skiljer påa löften och mål. Löften har för mig en så negativ klang, medan mål känns mer hoppfullt och positivt. Jag älskar att du vill fokusera på det som verkligen får dig att må bra. Det är exakt det mina mål ska göra med mig också (är tanken). Skönt att du kommit till en avslappnad plats gällande mat och vikt. Det har jag gjort också, nästan helt. Nu vill jag ta det sista steget på min resa vilket är att återinföra träning utan att det blir något som gör mig sjuk. Och du säger du så bra på slutet, mål ska man må bra av. Helt rätt. De ska inte tynga en och få en att känna sig som skit.

S
S
6 år sedan

Jag har ett mål i år, att ge min dotter ett syskon. Försöken startar hösten 2018. Detta mål innebär att kroppen är redo vilket den inte är nu så det har jag att jobba på fram tills dess. Sådana mer långsiktiga och större livsförändringar är nog de enda mål som funkar för mig, mindre och mer ”oviktiga” mål har jag svårt att motivera mig till 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  S
6 år sedan

Men åh wow vad fint! Jag önskar så att du ska vara i hamn hösten 2018! <3 Och ditt mål är faktiskt inte helt olikt mitt egna. <3

Åsa
Åsa
6 år sedan

Jag har lagt ner löftesbiten men eftersträvar att vara snäll och sann mot mig själv och andra. Har ett förflutet med ätstörningar som numera är helt hanterliga. Har ändrat träningen från löpning, löpning, löpning till cyckla till jobbet och yoga. Löpning på resor och sommaren då jag bilpendlar till sommarhuset. Jag mår så mycket bättre. Söker dy styrka i kropp och knopp så testa yoga – det finns i dina hoods, jag har flera vänner som utövar där.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
6 år sedan

Jag tycker väldigt mycket om att du landat på den här snälla och förlåtande platsen. Du rör på kroppen, vilket kroppen mår bra av, men du gör det på ett sätt som knoppen mår bra av. Fint! Och vad skoj att du har vänner här i mina hoods. Kanske du har vägarna förbi någon gång?

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x