Såhär stylar jag mina bokhyllor

såhär stylar jag mina bokhyllor-1
Mitt bibliotek är verkligen detta husets pärla. Jag tror fortfarande inte att det är sant, att jag har ett bibliotek. Och det bästa av allt är att det är så oändligt mycket plats kvar för böcker. När vi flyttade in slängde jag upp böcker lite hipp som häpp men kände aldrig att det blev särskilt bra. Förra helgen bestämde jag mig för att styla om. Jag tog in min mamma och syster som smakråd för de är stillebengenier. Min syrras insta är en av mina största inspirationer.
stylar bokhyllor
Det är egentligen inte särskilt svårt att styla och visst, om jag bara lät form gå före funktion hade mina hyllor säkert kunnat vara än mer stylish. men jag måste ha easy access till böckerna, annars får jag panik. Innan hade jag separerat pocketböcker och andra böcker men det såg inte riktigt klokt ut. Plus att jag fick panik av att samma författare därmed fanns på olika ställen. I gamla lägenheten försökte vi oss på att färgkoordinera men vilket skämt. Man hittade ju ingenting. Nej, steg ett var att sortera ihop alla böckerna i alfabetisk ordning och plocka fram alla vackra saker jag ville visa upp. Som den nya grå burken med mässingsrand, hur fin (tips tips den är på REA)! Och små ljushållare från H&M home i mässing och ljust mintgrönt. Underbart söta! Och under 20 kronor styck! Bananas!
såhär stylar jag mina bokhyllor-5
Eftersom jag inte har tillräckligt med böcker för att fylla ut alla hyllorna fick jag alternera mellan hyllor för böcker och sedan sprida ut med stilleben och vackra ting. Såhär tog jag min an spektaklet. Jag gjorde nästan ingen hel rad med böcker utan gjorde en rad som sedan fick avslutas med en prydnadssak. Sen valde jag att flytta hyllplan så att de alla inte var i jämnhöjd utan att det blev lite rörelse i bokhyllan. På de hyllor med mindre space mellan sig har jag liggande coffetableböcker, tidningar och annat härligt. Något annat som jag tycker är härligt att ha i bokhyllor är växter och minnen från resor. Här ser du turkosa karaffer som vi köpte med oss från Grekland. Jag tycker också det är spännande att ha tavlor i bokhyllan, antingen små som får plats på en hylla eller stora som man borrar upp i bokhyllan. Här hänger två tavlor från en utställning David hade för några år sedan.
stylar bokhyllor2
Just nu pågår läsprojektet ”gå igenom några lättsamma deckare” och jag har plockat ut några kandidater som får vara i fönsterbrädet i ett av fönstrena. Estrid har flera böcker på sitt rum men alla får inte plats i den äppellåda vi har hennes böcker i, så hon får en del av biblioteket hon med. Och det är ljuvligt för då är har vi alltid rotation på böckerna och tillgång till böcker som känns nya.
sylar bokhyllor
Nu känns biblioteket genast mer trivsamt. Nu vill jag vara där mest hela tiden. Och vi har äntligen fixat vår wifiextender så att jag kan sitta i biblioteket och blogga, jobba och kolla serier. Vill vara där inne varje kväll. Nu drömmer vi om att sätta in en kamin i vardagsrummet och en i biblioteket. Vilken dröm! Men lite såhär blev det när jag fick för mig att styla om mina bokhyllor.

Idag vabbar David och jag tar en sista vända inom kontoret innan jag går på påskledighet. Det blir en fullspäckad helg med familj, vänner och så ska jag filma lite till min kanal. Och David ska ha sin youtubepremiär och vara med i en film. Det ska bli så himla mysigt att filma lite ihop. Annars är han ju alltid bakom kameran stackaren!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

6 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Sara Borg
6 år sedan

Jag fullkomligt älskar dina bokhyllor och blir sååå inspirerad att ta tag i mitt projekt. Jag har nämligen massor av böcker nedpackade i flyttkantonger som väntar på att få komma upp. Jag har bara inte lyckats bestämma mig för var i huset jag ska ha bokhyllor, eller vilken sorts hyllor heller för den delen. I min lägenhet hade jag två hela väggar med fastmonterad hyllplan. Dessa lämnade jag dock kvar och här i huset fanns bara en ganska liten platsbyggd bokhyllesektion, så där ryms inte så många böcker. Jag har bara ställt dit en liten del av min deckar-pocket-samling, medan alla inbundna böcker fortfarande ligger i lådor. Måste dock ta tag i det där snarast. Rummet där boklådorna står ska förr eller senare bli barnrum, eftersom vi väntar smått till sommaren 🙂

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara Borg
6 år sedan

Först och främst grattis till bebisen! Så underbara nyheter! Japp, det är dags att du tar tag i dina bokhyllor. Bokhyllor är ju hemmets själ tycker jag! Det är lyx att kunna ha alla sina böcker uppe tycker jag.

Irene
6 år sedan

Du har lyckats jättebra med inredningen i ditt bibliotek, det ser väldigt inbjudande ut! Jag gillar blandningen av böcker och dekorationer, att det blir så luftigt och tilltalande. Hemma hos oss är varenda millimeter i biblioteket fylld med böcker och värre blir det när man är gift med en boksamlare av rang, så nu är vi på jakt efter bokskåp att ha i hallen. Hur länge det nu räcker…

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

Tack! Men hallå, ditt bibliotek är LJUVLIGT! Jag älskar det. Och de två fåtöljerna!! Så mysiga!

Pia Widlund
6 år sedan

Fint, bokhyllor måste man ha!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

preach!

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x