Vi har målat om vårt innertak

målat om innertak
Vilket hästjobb David gjorde igår! Jag hjälpte till lite när Paula och Fredrik tog Estrid en stund, men annars blev arbetsfördelningen att han målade och jag påskpysslade. I vår hall har vi en vitglaserad panel som jag ICKE har tyckt om. Helst vill jag ta bort panelen helt och hållet men just nu ingår inte nytt innertak i vår budget. Istället har vi målat halltaket vitt. Åh, det blev SÅ bra! Ett riktigt lyft att få bort det träfärgade. För så fort det är för mycket trä så känns det så ”stuga i Sälen” för mig.
10 minuters städning för spontana middagar-2
Nu har vi tagit bort skyddsplasten över väggarna och tagit maskeringstejp runt lister. Nu är vi redo att måla om väggarna. Det är i rätt bra skick som det är men jag tänker att när man väl målar om tak är det väl lika bra att köra väggarna med. I hallen ska väggarna bli vita men pricken över i:et blir att jag ska måla om våra garderobsväggar i en ljusgrå och byta de silvriga handtagen till mässingsfärgade knoppar. Sen återstår det förskräckliga arbetet att måla om trappan men se där är jag och David den PERFEKTA matchningen. Jag gillar att jobba med stora ytor men får panik på detaljarbete och pill. David däremot, konstnären, är detaljorienterad och gillar att pilla med smått i evigheter. I dagar har trappan gett mig ångest men när David tog över pucken idag kände jag mig SÅ lättad. Nu kan jag fokusera på att måla om vardagsrummet i en underbar ljus matt grå färg med yttepytte grönt i sig.
10 minuters städning för spontana middagar-3
Så idag håller vi söndag med allt vad det innebär. Söndagsfrukost, mys med mina föräldrar, måla hall, storhandla och köra några maskiner tvätt. En helt vanlig familjesöndag med andra ord och det känns alldeles underbart.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Lena
Lena
6 år sedan

Skulle bli glad om du tipsar lite om mode. Var handlar du? Hur matchar du? Jag är kort, 163 cm, har också lagt på mig en fl extra kilo. Tycker allt jag provar ser hemskt ut. Tacksam för lite tips och pepp!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
6 år sedan

Vilken bra idé! Men du, det finns MASSOR du kommer se fab ut i! Vad är det i plaggen som gör att du inte tycker det ser bra ut? Vill du se längre ut? Eller mer markerad midja? Vad är det du vill visa upp?

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x