Snart är hela familjen äntligen påsklediga!

äntligen påsklediga-1
Vi är äntligen påsklediga! Estrid har varit vabbad hela veckan så hon har varit på påskledigt länge. Jag gick på påskledighet idag och ikväll kommer David hem från jobbet och även han är ledig. Vi tar ut semester på tisdagen för då fyller Estrid år. Tre år! Mammas lilla bebis är inte så liten längre! Jag och Estrid påskstädar men har just nu en paus framför pyjamashjältarna, och jag tänkte passa på att titta in hos er.
äntligen påsklediga-2
Ni gav mig grym feedback på det här inlägget. Tack för att ni tog er tiden och att ni vågade vara ärliga mot mig med hur ni känner med bloggen. Många av er påpekade att det blivit för mycket business och för lite hjärta. Precis samma som jag själv har känt. Så tack! Dock vill jag adressera det här med bloggsamarbeten. De kommer finnas kvar här på bloggen därför att det dels är det som ger en inkomst och dels ger mig möjlighet att göra kreativa arbeten. Du skulle aldrig säga till en fotograf eller journalist att sluta göra ett samarbete med en tidning. Inte heller skulle du gå in på Ica och ta en glossig tidning från hyllan och gå ut utan att betala. En blogg är precis som en tidning, bara att bloggaren är fotografen, journalisten, AD:n, layoutare, säljare och chefredaktör allt i en och samma person.

Jag hoppas och tror även att jag har ett så pass högt förtroendekapital hos er att ni litar på mig, mitt omdöme och att jag väljer mina samarbeten med omsorg och bara rekommenderar sådant som jag verkligen gillar. Vi förväntar oss inte att något annat yrke ska jobba gratis, förutom just bloggaren. Och med tanke på att jag offrar månadslön från advokatbyrån för att kunna skapa innehåll på den här bloggen kan jag inte riktigt se hur det skulle vara fel att försöka väga upp den förlorade inkomsten med intäkter från annat håll.
äntligen påsklediga-3
Summa summarum, jag ska fokusera mer på varför jag vill blogga, inte vad slutmålet med bloggen ska vara. Mitt mål är ju att inspirera kvinnor och få dem att må bra, skapa ett sammanhang där kvinnor kan förenas och stärka varandra. Hitta stöd att stå emot samhällets dumma normer. Det är det jag ska fortsätta fokusera på. Men, jag kommer fortsätta med bloggsamarbeten. Och jag hoppas du kan förstå varför.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

13 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Bloggsamarbeten är helt ok, jag tycker du har en fin blogg. Ha en bra torsdag!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

tack min vän! <3

Anna
Anna
6 år sedan

Jag blir förvånad över att den frasen om att bloggar är samma som ett magasin eller bagarens bröd eller vad det nu är bara upprepas och upprepas. Det är det ju inte? Bloggar är väldigt lätt tillgängliga, det finns massor som gör ungefär samma sak. Det är väldigt lätt att sluta läsa en blogg och välja en annan, dvs en mördande konkurrens. Diskuteras det bland influencers?

Jag verkar själv på en extremt konkurrensutsatt marknad och vet hur viktigt det är att ha örat mot rälsen och plocka upp strömningar hos kunder. Samtidigt som så många läsare reagerar på reklam i bloggar verkar bloggarna mest stampa lite irriterat med foten och säga ”såhär är det. Punkt!” och inte alls vara nyfikna på andra lösningar som handlar om att få betalt på andra sätt. Det är som att bloggare/influencers inte tar en viktig marknadsförutsättning på allvar? Eller är det så att den genomstnittliga bloggläsaren är så van vid reklam (för kom igen, det är reklam det handlar om, hur mycket det än kallas ”samarbete”) att det inte spelar dem någon roll? Minskar aldrig läsarskaran pga reklam så ingen bloggare/influencer behöver anpassa sig till det? Jag är ärligt intresserad av frågan. Jag kan inte tro annat än att pendeln slår tillbaka snart, och den här konsumtionen vi ägnar oss åt äntligen synas i sömmarna. Se på debatten runt Kinaimporten, klimatfrågan som fått lite ny skjuts i Sverige genom diskussionen runt flyg etc. Och vad ska bära bloggarna då?

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Självklart är det en stor konkurrens, men fördelen är att man har sig själv som varumärke och den man är, är en unik aspekt som ligger hos varje läsare. Det är svårt att konkurrera med personligheten i en blogg. Vad menar du med att bloggare inte tar viktiga marknadsförutsättningar på allvar? Det känns som du kan lära mig massor. jag suger åt mig av varje ord du skriver. Du har rätt i att det vore intressant att kolla på andra sätt att ta betalt. Däremot tror jag inte exempelvis Readly skulle funka om inte prissättningen gjordes individuellt baserat på läsarstatistik och andra aspekter. Jag har inte upplevt att jag förlorat läsare på att ha reklamsamarbeten. Jag tror det är för att jag genuint (jo faktiskt) försöker göra samrbeten som dels är relevanta för min bloggs ton och dels görs på ett sätt att läsaren blir inspirerad. Jag tycker inte reklam är ett problem, faktiskt. Älskar själv bloggar som skriver om senaste nytt så att jag får info om nya grejor och blir inspirerad till en viss klädtrend eller inredningsdeetalj. Min dröm är inte att ha massa reklamsamarbeten, min dröm är att min blogg blir ett så pass starkt varumärke att jag får skriva en bok, göra web-tv, göra kläder osv. Åh vi måste diskutera detta mera!

Petra
6 år sedan

Klart du inte ska jobba gratis, men det kan inte bara vara jobb, då blir det inte personligt, har slutat följa flera bloggar då det mest är reklam inlägg.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
6 år sedan

Men tycker du ärligt att jag har mest reklaminlägg, för så är det verkligen inte.

Kattis
Kattis
6 år sedan

Kommenterade aldrig under feed-backinlägget nedan mest för att det är tråkigt att skriva via telefonen, men passar på nu, då du ändå är ute efter läsarkommentarer. Jag gillar din feministiska stil och hur du skapat din tillvaro, läser din blogg någorlunda regelbundet, men är dålig att kommentera (telefonläsande). Du vill uppenbarligen kunna leva/tjäna pengar på din blogg och då måste du ju få in pengar. Kommentaren att du offrar en månadslön för att blogga är inte så relevant för dina läsare kan jag tycka. Du väljer själv hur du vill driva din blogg, men dina läsare/kunder väljer också vilka bloggar de vill läsa/följa. Jag anser inte att en blogg på din (nuvarande) nivå är jämförbar med en tidning/magasin, även om jag antar att du strävar mot att bli i nivå med en tidning/magasin. Jag som läsare kräver inte att bloggare skall jobba gratis, men fundera över vad du vill få fram med den reklamplats du säljer. Nu kommer några allmänna funderingar, som inte nödvändigtvis berör dig i nuläget: som läsare kan jag ibland ”kräkas” över den reklam som sprids bland bloggare som s k ”samarbeten” och som höjs till skyarna som ibland framställ som ”tips från dig till mig”. Fördelen med magasin är att där är det köpt reklamplats och ingen journalist (som regel åtminstone) sitter och berättar om varför just denna produkt är så bra. Tidningens reklam är inte personifierad, men det är bloggarna och då blir trovärdigheten så otroligt viktig, om man vill behålla läsare. Blir det för många reklaminlägg på raken så tröttnar jag. Underbaraclara kommenterade att när hon har fler reklaminlägg under en period så ökar hon på mängden personliga inlägg under samma period.

Jag har själv bloggat under flera år, fram till ungefär tio år sedan och vet vilken tid det tar att blogga, och då är ju ”kraven” på perfekta bilder t ex mycket högre nuförtiden. Vill man(du) inte ha bloggen som en hobby utan som försörjning så tycker jag att du ska matcha dina reklaminlägg med fler personliga inlägg. Och som trenden är nu, och som förhoppningsvis håller i sig, det behöver inte vara så mycket köptips/vill ha.

Jag hoppas att du förstår att detta är kommentarer om ditt varumärke, och inte om din person. Jag tycker att du är på god väg till ett bra varumärke, men min uppfattning är att antingen taggar du ner reklamen eller så matchar du den med fler personliga ej köpbaserade inlägg. Lycka till!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Kattis
6 år sedan

Hej Kattis och tack för din himla bra kommentar. Så himla fint att du tog dig tiden! <3 Telefonläsandet är ett jäkla aber när det kommer till kommentarer! 😉 Jag offrar inte en månadslön, men jag har gått ner i arbetstid och därmed lite lön, för att jobba med bloggen. Det är kanske inte relevant för läsaren, men det är ett faktum och en av anledningarna till att jag vill hitta inkomstkällor för bloggen. Den reklamplats jag säljer vill jag ska ge mina läsare mervärde. Dels info om nyheter, dels bli inspirerade, dels hitta sätt att använda det man redan har för att efterskapa looken eller vad det nu kan vara. Tidningar jobbar faktiskt inte alls särskilt annorlunda som bloggare. De får skickat massa skönhetsprodukter till sin redaktion och sen skriver de om dem i tidningen som nyheter. Där måste bloggaren till exempel märka ut att det handlar om reklam och pressutskick. Där är bloggaren mycket mer transparent än tidningar. Jag försöker göra så som du beskriver att Underbaraclara gör, just för att väga upp reklaminläggen. Och jag ska tänka på det än mer. Så himla bra konstruktiv kommentar från din sida. jag tar verkligen åt mig av det (på bästa positiva sätt). Tack för din omtanke och din feedback! Kram!

Angelica
Angelica
6 år sedan

Jag tycker du sköter dina samarbeten snyggt, med bra inlägg. Jag läser bloggar bland annat för att få info om nya produkter o d tror jag många gör så jag förstår inte kritiken. Jag tycker det är supersmidigt att ’hänga med light’ genom bloggar, jag sparar mkt tid på det:-).
Ska jag ge lite input om bloggen så tycker jag att du gör så mkt bra o intressant. Du har ett djup som en del andra saknar. Men för mig blir den ibland väl kategorisk eftersom du har så starka åsikter. Det är din blogg o så du är, men då måste jag emellanåt ta en paus…

Irene
Reply to  Angelica
6 år sedan

Håller inte med – det som gör Fridas blogg så speciell är just att hon har starka åsikter och för fram dem bra, även om man inte alltid håller med.
Shopping- och produktbloggar går det ju 13 av på dussinet. Sen ska jag också säga att jag tycker att Fridas samarbeten (eller reklam för den delen) verkligen är välbalanserat så jag har inga problem med det, det är skönt att inte läsa den evinnerliga reklamen för klockor av Daniel Wellington etc. Jag läser bloggar för det personliga anslaget, inte för att få någon shoppingguide. Men så är jag också synnerligen ointresserad av shopping (om det inte gäller handväskor…)

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

haha ska förvarna dig om dagen kommer när Daniel Wellington gör intågande här på bloggen! 😉

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Angelica
6 år sedan

haha åh vad du sätter huvudet på spiken när det kommer till min personlighet. Ja jag är kategorisk. Min pappa har suckat och pustat över det hela livet. Sen blir det inte bättre av att man på en blogg bör vara kategorisk för att en inlägg ska nå ut. Självklart ska du ta en paus om jag bräker på för mycket, men å andra sidan kan du också stanna och ge mig några bra motargument! 😉 Jag tackar för all input i denna kommentar, jag uppskattar det verkligen. Stort tack för att du tog dig tiden. Du är bäst! <3

Angelica
Angelica
Reply to  Frida G Svensson
6 år sedan

DU är bäst <3 <3!!

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x