En realitycheck var vad jag behövde

en realitycheck-1
Igår pratade jag med min vän Leslie, som är min entreprenörsmentor, som gav mig en rejäl realitycheck. Jag har under en tid haft ett bekymmer när det kommer till bloggen. Mitt fokus på att göra bloggen till business har tagit över min längtan efter att vara kreativ, inspirera och knyta band. Eftersom jag alltid skriver om att man inte ska jämföra sig med andra och fokusera på det man har istället för det man inte har, kändes det viktigt för mig att skriva av mig lite om de tankar jag burit på sistone. Därför att det visar att ingen är immun mot tvivel.
en realitycheck-2
För att få inspiration till mina sociala kanaler följer jag mängder av fantastiska bloggare, instagrammare och youtubers. Men efter ett tag har det blivit en enda röra i mitt huvud där jag börjat jämföra mig med alla, tappa bort min egen röst och inte veta hur jag ska göra med mina sociala kanaler. Ska jag bara ha mode på min instagram? Eller bara inredning? Ska bloggen bara vara feminism? Är det fel att jag inte är nischad? Leslie sa att jag skulle vara mig själv. Så enkelt svar, men samtidigt uppenbart tillräckligt komplicerat för att jag skulle kunna lista ut det själv.

Inte heller jag är immun mot att påverkas av sociala medier. Jag säger HELA tiden till er att gom inte bort att det bara är ett kreativt fönster där folk visar upp väl utvalda bilder. Glöm inte bort att de flesta du följer är nischade vilket innebär att den som har ett perfekt hem inte har den perfekta kroppen, och den träningsmänniskan med perfekt kropp har kanske inte den perfekta garderoben osv. Men det hände mig. Det här knepiga när alla man följer blandas ihop i en enda röra och det känns som att alla har den perfekta kroppen, garderoben, hemmet, sociala umgänget osv. Det var väl själve fan att även jag gick bet. Jag som tycker jag ser igenom det hela. Men icke, inte ens jag. =)
en realitycheck-3
Därför ska jag gå back to basics. Göra det jag tycker är kul, skriva om det jag vill och försöka vara närvarande med er, istället för att hela tiden splittrat försöka vara något annat. Men med det sagt, denna realitycheck har fått mig att tänka efter. Har mitt ofokus drabbat bloggen på något sätt? Har jag förlorat något som du saknar. Just nu är jag i behov av lite feedback känner jag. Saknar du något? Har det blivit för mycket av något annat? Vad det än kan vara så snälla, ge mig den feedbacken så jag kan hitta tillbaka till min egna röda tråd.
en realitycheck-4
Så svingar jag mig raskt från detta ämne till toppen på bilden. Ni var många som frågade var den var ifrån och den kommer från ASOS. Bästa stället ever! Där hittar man verkligen allt och lite till. Idag är jag hemma med en sjuk Estrid. Lilla pyret har ingen feber om dagen men på natten kommer den. Stackars. Men hon är vid gott mod och vill ha smoothiebowl till frukost och lära sig spel på ”sin” nya iPad.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

19 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
6 år sedan

Jag gillar din blogg, tycker det är bra blandning. Men ju personligare man skriver desto bättre.

Fru Sederblad
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

Håller med och jag älskar ju dig Frida precis som du är ❤️!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Fru Sederblad
6 år sedan

tack fina du! <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
6 år sedan

Tack för din input! Jag håller med om att en personlig blogg stannar bättre hos en.

Linda
6 år sedan

Jag tycker du är helcool som du är och är glad att läsa din blogg. Förstår att du lagt ner mycket tid och energi på den, ta det lite lugnt kanske?
kram!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
6 år sedan

Haha ta det lugnt!? Vad är det för något! 😉 Du ska veta att jag uppskattar din kommentar och att du vill läsa min blogg. Det värmer mycket och gör mig riktigt glad! <3

Sara
Sara
6 år sedan

Kära Frida! Jag gillar allt som du skriver, du är en stor inspiration vad gäller det mesta i livet. Du har en fantastisk blandning av politik, skönhet, relationer, mode och vardag.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Sara
6 år sedan

Kära Sara! <3 <3 <3 Så himla fin kommentar, det uppskattar jag verkligen ska du veta! Jag suger åt mig som en svamp av allt fint du säger! Tack för att du läser och TACK för att du tar dig tid och kommentera!

Irene
6 år sedan

Usch så svårt det blir att skriva utan att verka gnällig; men jag tycker du är något på spåret. För min personliga del tycker jag att det har känts aningen för mycket bygga-upp-business på bloggen på senare tid.

Du är en väldigt inspirerande, talför, intressant och färgstark person! Jag gillar att det är en blandning av högt och lågt, av smink, mode, livet-i-stort och åsikter om politik och samhällsfrågor, det är det som gör att jag kommer tillbaka och läser. Persoligen gillar jag inte alltför nischade bloggar; är det inredning så tenderar man att visa 14 bilder i rad av samma vas med samma ranunkler ur aningens olika vinklar, är det enbart mat får man 8 bilder av en halväten tårtbit med en bonus av fyra bilder av granatäpplekärnor i motljus osv. Det är blandningen som är det roliga, och det personliga anslaget – och det är ju det som du är så väldigt bra på, att formulera dig, att ha åsikter och att visa livet som det är!
Hoppas jag inte låter för negativ, men jag kände att en ärlig fråga förtjänar ett ärligt svar, och din blogg är alldeles för bra för att hamna i ett menlöst träsk (och där är du INTE vill jag också hasta att påpeka).

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Irene
6 år sedan

Irene, jag uppskattar SÅ din kommentar och denna konstruktiva kritik. Du träffar väldigt mycket huvudet på spiken tycker jag. Du har nog helt rätt i att jag fastnat i bygga-business-bloggande vilket har gjort att jag tappat stinget lite. Jag har vart så stressad över mitt blogginnehåll och jämfört mig så med andra. Om du märker att jag hamnar i detta opersonliga träsk igen så måste du lova att säga till! Kram på dig och än en gång tack!

Åsa
Åsa
6 år sedan

Frida ❤️ Du skall varadig själv. Om jag får önska så skall det inte vvara flera reklaminslag på rad. Det personliga är fint.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Åsa
6 år sedan

Hej Åsa! Bra input, tack för det. Jag brukar inte ha flera reklaminslag på raken utan försöker dela upp det så mycket som möjligt. Men jag ska tänka extra på det. Kram!

Petra
6 år sedan

Oj så svårt att ge konstruktiv kritik, men jag tappade dig ett tag, det blev så mycket reklam, fokus på den här hittar du där och den där. Jag vill läsa dig, inte det du tror att du ska skriva för att få flest följare, kram

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Petra
6 år sedan

Hej Petra och tack för din ärliga kommentar. Det uppskattar jag verkligen ska du veta. Det kommer fortsätta vara sponsrade inlägg på bloggen men jag ska vid de tillfällen blogga två inlägg den dagen så att man ändå får ett icke-sponsrat inlägg om dagen. Kram på dig!

Anna
Anna
6 år sedan

Det här inlägget kom lägligt! Jag har läst dina bloggar i hur många år som helst, sen Stockholmstiden. Hoppas jag inte låter som en stalker nu, det är jag inte jag lovar! Men jag gillar verkligen ditt språk, att du är rakt på sak och som någon annan kommenterade, färgstark. Du är så intressant som person att jag kommer nog alltid gilla det du skriver från hjärtat. Men det har känts som något inte är helt rätt under en period. Att du inte är riktigt nöjd själv. Som någon annan kommenterade här ovan har jag kopplat ihop det med din strävan att (helt eller delvis) kunna leva på bloggen.

Jag kanske inte är rätt person att uttala mig för jag tror att det är fel väg att gå för bloggandet att fylla bloggen med reklam. Sandra Beijer får mycket beröm för sina samarbeten och det ska hon ha, men jag läser inte hennes blogg av just det skälet. Det är en reklamkanal. Jag gillar Att vara någons fru-bloggen men jag tycker det blir en utarmning av allt vi har när enskilda personer och deras familjer ska vara reklampelare, hur gärna bloggaren än poängterar att hen äääälskar just den produkten. När vänder det, när slipper vi en samhällsströmning som bygger på att folk har som ”hobby” att shoppa?

Så ska inte du få betalt för ett innehåll som jag uppenbarligen gillat i hur många år som helst? Ja, det kanske är cloun. Vad är bloggandet värt? Vad kan man hitta någon annanstans om priset blir för högt? Jag skulle önska att det fanns någon slags Readly för bloggar, att jag kunde betala A pengar i månaden och därmed få möjlighet att läsa bloggarna X, Y och Z. Och jag skulle absolut kunna tänka mig att betala Patreon, men jag inser att det för den enskilda bloggaren handlar om andra, lägre pengar än vad man kan få på ett maffigt samarbete.

Nu blev det bloggexistentiella frågor och det var kanske egentligen inte det du undrade över. Jag gillar att din blogg är så blandad, men alltid med feminismen i botten och ett väldigt estetiskt bildspråk. Men framför allt har du det allra värdefullaste i bloggsammanhang: Dig själv, en person man vill lära känna, en person man gillar. Det du är och du har är det som lockar mig till den här bloggen nästan varenda dag.

Anna
Anna
Reply to  Anna
6 år sedan

Kan bara hålla med i allt du skriver. Bloggar som jag tidigare tyckte om för sitt genuina innehåll, toner och berättelser har tyvärr sålt ut sig och handlar i princip bara om att visa upp olika varumärken mot betalning och jag vet inte vad som är genuint längre. Jag kan inte läsa dessa bloggar längre och förstår såklart att man ska kunna tjäna pengar på något man lägger ner sin själ i men det blir tyvärr ointressant och jag slutar läsa.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anna
6 år sedan

Jag ÄLSKAR att du hängt med så länge. Det är ju helt magiskt! Tack för din underbara, smarta och braiga kommentar! Jag har varit så stressad över min blogg och haft fokus på statistik och fastnat i att jämföra mig med andra bloggare och deras innehåll. Så länge det finns reklam i vårt samhälle så kommer den även finnas i bloggen. Och det tycker jag är helt ok så länge bloggaren är transparent när något är reklam. Jag tycker att både Sandra och Att vara någons fru gör bra samarbeten och att de framförallt bjuder på ett extra inlägg de dagar de har samarbeten. Så att läsaren kan välja att inte läsa reklaminlägget, men ändå få ett inlägg om dagen. Folk har shoppat i alla tider, och det är väl inte direkt fel eftersom det är bra för samhällsekonomin. Däremot kan man ju ha en diskussion om miljöaspekter av mycket shopping. Jag älskar den diskussionen vi har nu, så himla intressant. Kram på dig!

Anneli
Anneli
6 år sedan

De bloggar jag tycker bäst om är de som har en egen ton. De, där jag kan känna igen blogginlägg även om de skulle ha anonymiserats. Precis som jag kan identifiera vissa texter, som jag aldrig läst, men där jag är bekant med författarens stil. Jag tycker du har just en egen ton i bild och skrift. Tydligt utmärkta reklaminlägg får mig inte att fly en blogg, men när bloggaren vänder ut och in på sig själv och sin familj för att få med olika produkter i sitt dagliga liv känns det bara krystat. Så tycker jag inte att du gör. Du har en utmärkt utbildning (ja, jag är också jurist), tydligt feministiskt ställningstagande, samhällsengagemang och modeintresse: en blandning som kan bli hur bra som helst. Skriv utan att snegla på vad vi vill läsa, skriv det du gillar så ska du se att det blir, fortsatt, bra.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Anneli
6 år sedan

tack för din kommentar Anneli! Du har helt rätt i allt du skriver. Det krävs en avvägning mellan reklaminlägg och ”egna inlägg”, med en klar majoritet av ”egna inlägg”. Du sätter huvudet på spiken när du säger att jag sneglat på vad jag tror folk vill läsa. Jag tappade bort mig lite där, men jag jämförde mig så med andra och kände att min blogg var så bristfällig. Nu ska jag skaka av mig det och komma tillbaka till min egna ton. Kram och tack för att du tar dig tiden att läsa och nu kommentera. Jag uppskattar det så!

19
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x