Video: Feminismens ABC – C för cash is queen


Jag vill att du ska leva ditt bästa liv. Det är detsamma som jag önskar för mig själv. Det går inte att sticka under stolen med att pengar är en väsentlig del av detta. Innebär det att man måste ha massor av pengar och vara miljonär för att leva ett riktigt härligt liv? Nej inte alls. Men det innebär att man måste ha tillräckligt med pengar för att kunna skapa frihet för sig själv. Man ska alltid kunna ha råd att lämna en dålig relation, ett energidränerande arbete och skaffa sig ett boende. Och framförallt, man måste ha tillräckligt med pengar för att inte vara beroende av någon annan, och då i synnerhet en man.

Du kanske börjar tröttna på meningar som ”lika arbete lika lön” eller ”halva hemmet hela lönen”. Ja, de har upprepats sedan 60-talet. Jag är också trött på meningarna, men inte för att de börjar bli tjatiga utan för att jag är frustrerad över att vi inte kommit längre. Visste du att kvinnor numer är det kön som har majoritet när det kommer till eftergymnasiala studier. Trots detta tjänar vi inte mer, och inte ens lika mycket, som männen.

Därför behövs budskapet om ekonomisk jämställdhet upprepas och upprepas och upprepas ända tills vi kommer fram i mål.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
5 år sedan

Vi ligger sååå efter och det är förskräckligt!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
5 år sedan

Det är därför vi alla måste våga ta ton i denna fråga!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x