Video: Drömmarnas år – rädslolistan och ”just do it”

Ny fredagsvideo uppe idag! Woop woop! Det är dags för tredje delen i Drömmarnas år och idag handlar det om att identifiera de rädslor du har som står mellan dig och din dröm. När dessa rädslor är identifierade, alltså att du vet varför du inte vågar göra en viss grej, så blir det enklare att just do it! Ta bort rädslan och jobba mot ditt mål.

Jag tänker att det oftast är just rädslor som står mellan mig och det jag vill ha. Rädslan för att misslyckas, uppfattas som dum, få ett nej eller något annat som känns läskigt. När man vet vad rädslan är är det enklare att bryta ner den. Vad är det värsta som kan hända och sen resonerar man kring detta ”skräckscenario”. Men det handlar även om att jobba för ditt mål. Just do it! Skicka det där mailet, ring det där samtalet, prata med den där personen. Bara gör det!

Fredag igen och livet verkligen pågår samtidigt som dagarna går. Jag tänkte jag ville ge er en liten Estrid-uppdatering. När hon var bebis var hon alltid extra knorrig tiden innan hon tog ett nytt steg i sin utveckling. Det tog ett tag innan jag fattade det, men sen insåg jag att det nog rörde sig väldigt mycket i hennes hjärna och lilla kropp. En tid innan Estrid fyllde 3 år hade vi det väldigt knorrigt här hemma. Jag minns att jag sa till David att hon kanske gör något utvecklingssteg inne i sig. Men jag hade ingen aning om vad det kunde vara. Så fyllde hon tre år och bara poff, hon slutade med blöja. Det bara hände i princip över natten. Nu är hon blöjfri både på dagen och natten. Jag tror hon bara bestämde sig att nu var det dags. Det är likadant med hennes sömn.

När vi bodde i lägenheten tassade Estrid in till oss varje natt. Men när vi flyttade till huset började hon ropa på oss på natten att vi skulle hämta henne. Det har varit så slitsamt. Mest för David som är den som brukar hämta henne. Nu har hon vid två tillfällen sovit hela natten i sin egen säng. När vi pratade om det på morgonen sa hon att hon skulle sova i egen säng ”hela natten, alla veckorna”. Det tackar mor och far för! Och i natt när hon vaknade ropade hon inte på oss utan tassade bara in utan att väcka oss.

Så ja, livet pågår samtidigt som dagarna rullar på. Idag har jag och David varit gifta i ett halv år och vi ska på datenight. <3 Han överraskade mig med det igår och han har fixat barnvakt och allt. <3

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Linda
5 år sedan

Bra video jag skulle verkligen behöva göra något sådant här.
Men just nu är jag dö trött så här blir det ingen PW idag inte, jag ska umgås med dottern som kommit hem från förskolan. Pappan i huset är ute och fixar med saker.
Ha en fin Fredag och trevlig helg.

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Linda
5 år sedan

man måste unna sig kroppsvila också!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x