Vänskapslistan

falsterbonäsets spa-2middag hos jonas och madde-2 influencermässa-5 lk2
Jag hittade den här gulliga listan hos Elsa Billgren.

Hur är du som kompis?
Jag bryr mig väldigt mycket om mina vänner och det gör också att jag är en kompis som ofta har dåligt samvete. Jag känner mig bristfällig som inte hinner träffa folk så ofta som jag hade velat. Jag tycker om att få förtroende och prata om de djupa sakerna. Jag lyssnar gärna och vill alltid komma med råd och hjälpa till. Jag behöver också bekräftelse från mina vänner för jag har ibland svårt att tro att de faktiskt tycker om mig. Jag gillar att skvallra, på ett snällt och lite naughty sätt och älskar att gå ut och äta med kompisar.

Hur många nära vänner har du?
Jag har fem riktigt nära vänner och tio goda vänner. Sen har jag en hel del kompisar och massa bekanta som betyder mycket för mig. Som inspirerar mig, stärker mig, guidar mig och hjälper mig.

Vad är svårast med vänskap?
Det dåliga samvetet och den dåliga kompis-självkänslan. Jag har alltid haft dåliga kompisar under min uppväxt. Jag har blivit bränd så många gånger att det satt spår som inte riktigt gott bort. Så när en vänskapsrelation förändras minsta lilla kan det ge mig panik. Nu är det kört! Nu har jag gjort något fel! Jag kan lätt fastna i ett tankemönster om att någon är arg på mig. Så fort det gott lång tid mellan träffarna (vilket det ju gör med barn, hus, familj, jobb osv) så tror jag att jag gjort något fel och att den andra är arg på mig. Och dessa svårigheter gör att jag har en tendens att vara dömande. En MYCKET dålig egenskap och det tänker jag på alltid alltid för jag gillar det inte alls med mig själv. En annan grej jag gör är att om jag går igenom jobbiga saker så sluter jag mig i min bubbla av att bara umgås med familj. Då orkar jag inte träffa andra. Jag tror jag lever med en såklart felaktig föreställning om att jag inte kan vara ”negativ” med vänner så om jag inte kan vara peppiga-frida så drar jag mig undan.
LAK2
åsgårdsstrand7-1
namu malmö-6 bloggig picknick3-1
Vad prioriterar du hos en kompis?
Att man kan skratta ihop och att man vågar öppna upp sig. En vänskap för mig innebär en djuphet och att man går förbi de yttre lagren och når längre in. För mig är det viktigt med bekräftelsen, att veta att vännen finns kvar fast att man inte hinner ses så ofta.

Vad är en bra egenskap hos en kompis tycker du?
Att de är raka! Eftersom jag nojjar så mycket så måste mina vänner vara raka nog att kunna säga till om det faktiskt är något fel. Det är också bra att man har högt i tak, kan skratta mycket ihop och att man har en tillåtande miljö. Helt enkelt att man är snäll och har förståelse för varandras liv.

Vad är en dålig egenskap?
När personen tar mer energi än den ger.

När är det dags att göra slut med en kompis?
När man om och om igen ältar varför en person gjort si eller så mot en. När man helt enkelt inte känner sig glad inför att träffas, under träffen eller efter träffen.

Har du någonsin behövt göra det?
Ja, det har jag gjort. Och vissa har gjort det med mig. Sen tycker jag att det inte behöver vara så definitivt och dramatiskt. Det bästa är om man bara sakta kan glida ifrån varandra lite.
4
bröllopet-11 bröllopet-8
bröllopet del 3-4
Vad hittar du på med dina vänner?
Jag tycker om att gå ut och äta, ha traditioner ihop, fira födelsedagar, äta lunch på vardagarna, ha långa sms-konversationer och åka på utflykter ihop.

Är du den som hör av dig först eller har dåligt samvete för att du aldrig kan hänga?
Gud så sorgligt för svaret är BÅDA! Jag är oftast den som hör av mig (kanske för att mina vänner utgår ifrån att jag inte kan förutom när jag själv tar initiativet). Men jag får ändå dåligt samvete för att jag inte hör av mig mer eller kan ses lika regelbundet som andra i kompisgänget gör. Jag tycker om att planera in saker långt i förväg så man kan längta efter saker, men alla har inte den möjligheten så det kan vara svårt att få ihop det hela.

Har du haft något stort bråk med en vän?
Ja, i yngre dar men inte nu för tiden. Too old för the drama!

Hur löste ni det i så fall?
I de fallen som ovan så löste vi det aldrig riktigt. Bråken utlöstes alltid av att jag helt enkelt fick nog. Och då är det svårt att gå tillbaka.

Vad tror du gör att långa vänskapsrelationer håller?
Att man bekräftar varandra och säger att man tycker om varandra. Det är som en kärleksrelation. De magiska ingredienserna är kommunikation, skratt och bekräftelse.
min helg i bilder-18
hedentorp plantskola och lillaro-8
min midsommar-16 Leslies födelsedagsfest-6
Vilka typ av kompisar har du?
Mina kompisar är rätt lika varandra. Det är snälla människor med bra värderingar, som är intelligenta och snälla. De är glada och skrattiga och tycker om långa samtal. Jag har aldrig varit en sådan som har olika kompisar för olika ändamål. Jag vill ha vänner för alla ändamål i en och samma person.

Om du fick hitta på en ny vän, hur skulle hen vara?
En person med en inre kulturtant som jag kunde gå på teater, utställningar och andra kulturella grejor med.

Har du gått på en kompisdejt någon gång?
Ja massor! Har fått flera bra kompisar genom bloggen. Kompisdejtade min bloggläsare Marlene bara för någon vecka sedan och hon är världens bästa.

Hur blir man en bra kompis?
Man lever som man lär. Som jag som har ett drag av judgemental över mig måste verkligen tänka på det. För jag hade aldrig velat att mina kompisar dömde mig. Jag tycker det är viktigt att vara en kompis som eftersträvar balans så att båda för plats. Inte alltid samtidigt men i omgångar.

Vad är det bästa med dina vänner?
De får mig att känna mig som en bra person. De gör mig stark, stor och väldigt väldigt glad.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x