En alldeles alldeles underbar dag i Höganäs

höganäs saluhall-1
Det är tur man har vänner med koll för annars hade jag kanske levt mitt liv utan att ha besökt denna sagolika plats. Nämligen Höganäs saluhall. Hör änglakörer! I söndags tog vi bilen och körde upp till Höganäs. Bara själva resan var ett sant nöje för Estrid sov hela vägen och jag läste och läste i min bok och hade bästa kvalitetstiden med mig själv. Vi blev lite tidiga så vi hann köra upp till Mölle och kolla in havet och de underbara husen också. Framme i Höganäs inväntade vi Simon och Sara och passade på att ge Estrid lunch i det lilla kafét. Vi vuxna skulle en timme senare äta brunch på ovanvåningen. höganäs saluhall-2
Estrid var megafin i sin julklappströja som hon fick av mig och David. Tröjan är designad av Sofie Schnoor (som också gör jättesnygga kläder för vuxna) och är mjukt lila och världens mjukaste. höganäs saluhall-3
I kafét har man utsikt över blomsteravdelningen och in i saluhallen. höganäs saluhall-4 höganäs saluhall-5
Inne i saluhallen finns verkligen allt. Jättefina grönsaker och frukter, en kött och ostdisk med allt gott man bara kan önska sig. Mängder av kryddor, teer, oljor, kaffebönor, marmelader och skorpor står uppradade längs med väggarna. höganäs saluhall-6 höganäs saluhall-7 höganäs saluhall-8 höganäs saluhall-9 höganäs saluhall-10 höganäs saluhall-11
Jag unnade mig själv en liten shoppingtur och kom därifrån med salt och peppar, kryddor, teer och choklad. Och en jättefin trälåda.höganäs saluhall-12 höganäs saluhall-13 höganäs saluhall-14
Vi fick till en dagens outfit som består av tröja från Tiger, jeans från Gina Tricot och random läderskor från Paris. Bredvid saluhallens lokaler finns massor av små butiker och en barnbutik som hade så mycket fint att hela jag förvandlades till ett dollartecken.höganäs saluhall-15
Sängen! Lampan! Kuddarna! Mjukisdjuren! Oj oj oj, i den stunden förbannade jag att Estrid inte har ett eget rum. För gud vad mycket skoj man hade kunnat inreda med. I butiken fanns inredning för barn såväl som leksaker och kläder. höganäs saluhall-16 höganäs saluhall-17 höganäs saluhall-18
Jag dregglade en lång stund över Mini Rodinis nya kollektion och framförallt plaggen med hjärtan och små möss. höganäs saluhall-19 höganäs saluhall-20
När klockan slog tolv och vi gått igenom alla butiker och jag blivit en ljusstake rikare och en keramikdesigner mer förälskad i, gick vi en trappa upp och där stod kanske en av mina toppbruncher ever uppdukade. En lite ovanlig brunch då den var matig och inte så mycket extended breakfast. Sallader, röror, bröd och friterade ägg. Pulled pork med picklad rödlök på det sprödaste av brödskivor. Färskpressad råjuice, smoothies, panncakes och typ 5 sinnessjuka desserter. Det var så gott och så trevligt att jag helt glömde bort att fota. Där satt vi sedan i ett par timmar och åt och pratade om sånt man pratar om med goda vänner. Känslor, livet, framtid, svårigheter och framgångar. Efter brunchen tog vi en sväng om Ittalas outlet och där gjorde jag än så länge 2016 års bästa fynd. Men det får bli ett annat inlägg. höganäs saluhall-21
Kort och gott kan jag ju säga: Åk dit! Du kommer inte bli besviken. Och plus i kanten för att det var mycket barnvänligt med hiss, skötbord och barnstolar. Tusen tummar upp och jag längtar redan tills jag ska åka dit med min familj.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x