Att alltid uppmärksamma ett champagnemoment

champagnemoment-1
För dig som läst bloggen en tid vet du hur viktigt jag tycker det är att man firar livet. När man klarat av en grej, kryssat av något, nått ett mål osv. Jag tycker även det är minst lika viktigt att fira en känsla. För om man bara firar åstadkommande så göder man den där känslan av att man måste leverera för att få fira. Att må bra kräver därmed en prestation. Och det kan bli dåligt. Särskilt om man alltid fokuserar på prestationer. Då göder man självförtroendet men lämnar självkänslan åt sidan. Inte alls bra.

Hur vet man då vilken känsla man ska fira? Jo, det ska jag tala om. Du vet när du känner dig underbar och tanken slår dig att ”åh idag borde man skåla med champagne”. Då har du ett champagnemoment! Det ska du fira. Då ska du korka upp bubblet! Då kan nämligen alla olika känslor premieras. Om du känt sig som en extra bra förälder, eller om du inser att du tagit dig igenom en tuff mental tid, eller du har kanske fått beröm som får dig att växa minst en meter. Känslan när du städat klart huset? Champagnemoment! Känslan när ditt barn säger att du är världens bästa? Champagnemoment! Känslan när du tyglade din irritation och inte lackade på mannen som för sjuttioelfte gången glömt plocka undan smöret? CHAMPAGNEMOMENT!

Försök tänka varje dag när ett champagnemoment infinner sig. Du kommer få en mycket glittrigare vardag. Och om du är lika unnig som jag så föreslår jag att komplettera champagnehyllan med varannan vatten och alkoholfritt bubbel. 😉

Ha en underbar fredag! Jag ser otroligt mycket fram emot helgen. Vi ska dra upp häcken tillsammans med grannarna. Det kommer bli ett jäkla slit. Men när det är klart…ja, gissa. Champagnemoment såklart!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

8 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Pia Widlund
5 år sedan

Bra tänk där, att associera till en känsla!!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Pia Widlund
5 år sedan

<3

Lena
Lena
5 år sedan

Håller med, man måste bli bättre på att fira. Kan du kanske, på bloggen, tipsa om gott alkoholfritt bubbel?

Susan
Reply to  Lena
5 år sedan

Richard Juhlins!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
5 år sedan

min favvis också! <3

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Lena
5 år sedan

jag håller helt med Susan. Richard Juhlins alkoholfria bubbel är underbar! <3

Susan
5 år sedan

Jag hade en chef en gång i tiden som inte sa – eller gjorde – mycket av värde. Men en sak sa han, och det har fastnat hos mig. Det går inte en dag utan att jag tänker på det. ”Celebrate small victories!” Små steg mot ett större mål bör man fira. Så får man energi att fortsätta. Fast jag kanske borde använda din formulering istället fortsättningsvis. 😀 Bara ordet låter ju underbart! Champagnemoment! Tipsade Lena ovan om Richard Juhlins alkoholfria bubbel. Kalasgott!

Frida G Svensson
Frida G Svensson
Reply to  Susan
5 år sedan

där hade din chef iallafall en bra poäng! 😉 Och visst låter champagnemoment underbart!?

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x