Hemmaspa kan vara avgörande för en mammas överlevnad

INLÄGG I SAMARBETE MED DERMOSIL

Tiden i badrummet är helig. Där kan jag stänga in mig, sätta på radio eller en bra podd och sen botanisera bland mina krämer. Ibland är det något så enkelt som att jag masserar in en olja på naglarna eller smörjer fötterna. Ibland slår jag på stort och gör peeling, masker, serum och hela baletten. Kroppen skrubbas och smörjs, benen rakas och håret får sig en omgång med hårinpackning och därefter vårdande olja. Det finns några som hänvisar till detta som ett fåfängt beteende. De kunde inte ha mer fel.

Det handlar inte om fåfänga. Det handlar om överlevnad. Att vara småbarnsmamma, med vaknätter, karriär, hem och trädgård och allt annat som ingår i livet tar på krafterna. Hur mycket man älskar sitt barn så finns det ett visst antal ”MAMMA!!!” man orkar med under ett dygn innan man blir galen. Det är då stunden i badrummet är ren och skär överlevnad. Tiden stannar upp och jag får göra något bara för mig. Jag är inte tillgänglig för någon annan än mig själv. Jag unnar mig tid för mig. Det finns även en annan aspekt kring överlevnadsbiten och det handlar om kärlek till den egna kroppen. Vi lever i en tid när det är väldigt svårt att acceptera sig själv, då hela samhället säger att vi inte ska göra det. Att ta sig tiden för sin kropp, ta på den, smörja den, ge den uppmärksamhet är att ge sig själv kärlek.

Jag är glad att göra detta samarbete tillsammans med Dermosil. Detta är ett märke med produkter särskilt anpassade för det klimat vi har i Norden. Sortimentet är brett och du hittar allt för kropp, ansikte, hår och skönhet. Alla produkter är dermatologiskt testade, parabenfria, växtoljebaserade och hudvänliga. Dermosil använder alltid minsta möjliga mängd konserveringsmedel och milda parfymer. Jag gillar särskilt att Dermosil tillverkas inom EU och i huvudsak inom Norden.

Som hudvårdsnörd är jag extra nyfiken på sortimentet inom just hudvård. Jag gillar att det finns produkter för hela familjen. Jag är noga med vilka produkter jag använder på min hud, men ännu mer noggrann på vilka vi använder på Estrid. Vet ni vilka produkter jag blev typ nipprig av att läsa om? Bastuprodukter! Jag vet, hur lyxigt och fräscht känns inte det med särskild bastumask och bastutvål. Eftersom jag bastar efter gymmet kommer jag definitivt testa detta.

Sen får jag väl i ärlighetens namn erkänna att det kan vara lite sisådär med egentiden. Vi har nämligen blivit välsignade av en fyraåring som är väldigt nyfiken i en strut och tycker det är det roligaste i världen att få pilla på mammas alla skönhetsburkar. Å andra sidan kan egentiden då förvandlas till en alldeles speciell vi-tid. Och det är minst lika viktigt.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x