Skidåkning, boktips, ansiktsbehandling och egentid

Idag är vår sista dag i Sälen, imorgon åker vi hem. Vi har haft en väldigt fin vecka och det har gått bra att bo tre familjer i en stuga. Två dagar har jag valt att inte åka skidor utan stanna hemma ensam när alla andra var ute. På så vis har jag fått lite tystnad och egentid, vilket jag har behövt för att samla energi och orka liv och ljud resten av tiden. Den gamla Frida hade känt dåligt samvete för att jag inte maxade tiden i backen, men nu vågar jag stå för den jag är. Den jag är är en introvert person som behöver tystnad. För mycket ljud hela tiden får det att koka i huvudet. För mig blir detta ett sätt att ta ansvar för mitt eget mående såväl som se till att jag är en trevlig reskamrat för resten av familjen.

Dagarna har blivit kallare och kallare och nu är här minus 10 grader! Rätt påklädd funkar det dock utan problem. Och det är något visst med att vara i ett så kallt, vitt och friskt landskap.

Jag tog med obscena mänger hudvård för att på kvällarna har jag fått göra ansiktsbehandling på familjen. Så mysigt! Jag älskar att få dutta och plutta, massera och fixa. När ansiktsmasken har verkat har de fått nagelbandsolja och handmassage OCH fotmassage. Här på bilden finns mina favoritprodukter just nu! Fuktserum Vespera från Exuviance. Det är mitt absoluta go-to serum! Soothing toning lotion är min favorit när det kommer till toner. Även den är från Exuviance. Jag har med mig två favoriter när det kommer till ansiktsmasker. Peelande masken pumpkin enzyme mask från Peter Thomas Roth som är min absoluta favorit när det kommer till peeling. Jag har även med den underbara Rose stem cell mask från samma märke.

Kicks egna märke har överraskat mig positivt med sin hydrogel under-eye patches. Små ögonmasker/sheetmasksvarianter som man placerar under ögonen. Så återfuktande och ljuvliga. I bastun har jag maxat med att sitta med hårinpackning och då har jag använt mig av Authentic beauty concept hair mask. Slutligen vill jag visa en ny produkt som snabbt blivit en otrolig favvis hos mig! 10 % AHA + 10% PHA Concentrate, från kicks egna märke, är ett serum som man applicerar på kvällen under nattkrämen, sen verkar den hela natten och därefter sköljs den av på morgonen. Den är kraftfull och exfolierar ansiktet under natten och de olika syrorna hjälper till att stimulera cellförnyelse. Man vaknar på morgonen med sinnessjukt glow!

Jag tog med mig fem böcker och har inte ens hunnit läsa ut den första. Men snart är jag iallafall igenom klassikern Barabbas.

Familjen gör sig just nu redo för en sista dag i backen. Jag går som de andra dagarna, åker på förmiddagen för att sedan vara hemma efter lunchen med Estrid. I en vecka har jag gått runt osminkad och med håret i en tofs. Underbart, men jag längtar efter min sminkväska, mina värmespolar och lite mer flärd i livet. Det ska bli härligt att komma hem till de vanliga rutinerna.

Här är en delen av gänget! <3

Och den andra! <3 Estrid var inte positivt inställd till skidåkning den första dagen. Men efter fem dagars skidskola kan hon nu åka skidor och hon älskar det. Det är inte klokt vad barnen lär sig fort! Hon har fått medalj och diplom, och hon har fått välja en Vallegrej i shoppen och jag köpte en pin till henne. Jag känner mig riktigt stolt.

Imorgon åker vi hem. En 8 timmars bilresa hem och jag längtar redan efter de första morgontimmarna. Då kör jag och David och Estrid sover. Jag har min köpkaffe bredvid mig och på radion lyssnar jag på podd efter podd. Det är avkoppling för mig. Att köra bil länge är som meditation. Vips har man kört 20 mil utan att man ens hann märka det.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x