Boktips: Feministfällan av Nina Åkestam

Jag köpte boken Feministfällan av Nina Åkestam på årets bokrea och jag har precis läst klart den. Jag ÄLSKADE den! Den handlar om de utmaningar som möter feminismen idag, som kommer inifrån rörelsen. Från oss själva. Det handlar om att vi tror vi ska vara nöjda när vi fortfarande har slag att utkämpa. Det handlar också om den destruktivitet som finns inom feminismen där feministen i sig blir viktigare än feminismen. Där en persons ordval kan sänka hela personen, istället för att lägga fokus på personens agerande. Det handlar också om hur feminister sinsemellan trycker ner varandra, baktalar varandra på sociala medier och risken i att feminismen har frontfigurer.

Boken är för alla oss som kallar oss feminister, alla de som har slutat kalla sig feminister och för alla de som inte vill kalla sig för feminister. Det är en uppgörelse med feminismen, fast på feminismens sida. Välskriven, eftertänksam, nyanserad och mycket klok. Jag uppskattade verkligen denna bok. Den påminner mig om att vi fortfarande har många problem att hantera men den backar också upp mig då även jag tycker feminism blivit näst intill tramsigt ibland. Klädföretag med sina girlpower t-shirts samtidigt som sömmerskorna jobbar för minimala löner. Människor som slänger sig med ”stark kvinna” utan att då tänka efter vad motsatsen skulle vara. Och ilskan på sociala medier. Dreven mot den som tänker annorlunda, sagt fel eller missförstått. Den blir flådd och hängd upp för allmän bespottan. Jag gillar inte det. Och därför gillade jag verkligen den här boken.

Jag har läst Nina Åkestams tidigare bok Meningen med hela skiten och jag gillar verkligen hennes resonemang. Hela hon känns klok, sund och väldigt smart. Jag kan varmt rekommendera båda hennes böcker. De innehåller viktiga ämnen men är samtidigt lättlästa och korta. Ett enkelt sätt att ta till sig viktiga ämnen och kloka tankar.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Elina
Elina
4 år sedan

Tack så mycket för tipset, den måste jag leta upp och läsa!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Elina
4 år sedan

om du läser den får du gäääärna återkomma med dina tankar! <3

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x