Boktips: ”En liten bok om meningen med livet” av Micael Dahlen

Jag har läst en liten men naggande god bok som jag verkligen vill rekommendera. ”En liten bok om meningen med livet” av Micael Dahlen är en populärvetenskaplig bok som på ett lättsamt sätt går igenom forskning om meningen med livet. Mn får vetenskapligt grundade tips som ökar känslan av att vårt liv har ett syfte, en mening.

Vad är meningen med livet? En väldigt svår och på ett sätt också väldigt lätt fråga. Jag tror för egen del att människor vill vara friska, glada, stimulerade och hoppfulla. Och att meningen med livet är att sträva efter dessa saker eller hittar en mening i när man inte har de sakerna. Den friska har tusen önskningar men den sjuka bara en enda. För det är just när livet är som motigast som jag känner att jag behöver luta mig mot att det finns en mening. Det blir så mörkt och hopplöst annars.

Forskning visar att om man känner en mening i sitt liv så har det en massa positiva effekter på livet. Vi blir mer optimistiska, hanterar stress bättre, sover bättre och risken för att drabbas av depression minskar. Så vad bidrar då till att ge mening med livet. Enligt boken är ett tips att tänka på döden. Det kanske låter hemskt men jag vet att det funkar för jag gör det hela tiden. Jag har berättat så många gånger om hur min största skräck är att ligga på dödsbädden och ångra saker jag inte gjorde eller vågade. Denna tanke på att det kommer ett slut ger mig en mening att leva alla de dagar jag inte ska dö.

Att vara ute i naturen, träning, ägna sig åt ett hälsosamt liv, rutiner & struktur och samhörighet är några av de aspekter som vetenskapligt visat ge människor en känsla av mening i sina liv. Jag tyckte om den här boken. Den var livsbejakande och humoristiskt och inspirerar mig att fortsätta fylla mitt liv med mening.

Jag rekommenderar dig varmt att läsa den.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x