Boktips: ”Believe it” av Jamie Kern Lima

Jag har precis läst en helt fantastisk bok och jag bara måste tipsa om den. Den är skriven av Jamie Kern Lima som grundade sminkmärket IT-cosmetics. Det är idag ett av världens största sminkmärke och hon är en av världens rikaste kvinnor efter att Loreal köpte IT cosmetics av henne. Det låter ju som en dröm. Men vägen dit var allt annat än en dröm. Herregud vad denna kvinna fått höra nej. Ingen trodde på henne. En kvinna som hon (tjock) kunde inte sälja smink. Ingen skulle vilja köpa smink av någon som visade sin rosacea i reklam. Nej nej nej nej nej. Hon fick bara nej. Och när hon fick ett litet ja kämpade hon för att maximera de ja:et.

Hon är en ångvält. En superkvinna. Definitionen av grit!

Samtidigt är hon väldigt mjuk och sårbar och boken är full av fantastiska citat som jag strykt under. För egen del, jag som gör en entreprenörsresa, är denna bok en oerhörd inspiration. Jag blir stärkt i min övertygelse om att vara autentisk till mig själv, mina värderingar och mitt varumärke. Men den talar även till mig som privatperson.

Som detta citat! SÅ sant! När man försöker vara alla till lags slutar det ofta med att man blivit en person man själv inte tycker om. För man tappar bort sig själv och lever inte i sin egen sanning.


Och hur ofta har jag inte fått höra att jag ” tar så stor plats” och alltid med en negativ klang. I åratal önskade jag inget hellre än att jag bara skulle vara annorlunda. Men jag vill vara mig själv fullt ut och om det innebär att jag tar mer plats än andra så låt så vara. Jag vägrar ”dim my own light” för att behaga andra. Jag tror även på att om jag låter mitt eget sken lysa kommer jag samtidigt bli bättre på att uppmärksamma andras sken och uppmuntra det att lysa starkare. För det finns inte bara ett sken. det finns plats för hur mycket sken som helst. Det enda som händer är att världen blir ljusare. Och det hade vi alla mått bra av.


Så oavsett om du är egenföretagare och läser boken utifrån den aspekten eller en privatperson som vill bli inspirerad, motiverad och modig vill jag rekommendera denna bok.


Den får mig att sträcka på ryggen och känna mig stolt över den jag är och allt jag åstadkommit. Jag blir också nyfiken på vad som finns i min framtid istället för rädd.

Det här är ett så bra citat. Jag har hört det förut och tänker ofta på det. Om du inte är den du vill vara och du inte lever det liv du vill göra, titta på din omgivning. Du är sammanslagningen av de fem personer du spenderar mest tid med (ta bort familjemedlemmar ur denna lista). Kanske det är dags at uppgradera dina fem mest frekventa personer?

Du kan hitta boken här.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x