Boktips: Under nio nätter av Denise Rudberg

Jag är BESATT av Denise Rudbergs elegant crime-serie om förundersökningsledaren Marianne Jidhoff. Jag myyyyyyser när jag läser dessa böcker. Jag slukar dem på några timmar och det verkligen synd. Jag försöker läsa långsamt för att det inte ska ta slut så fort men böckerna är riktiga bladvändare. Som brottmålsadvokat är jag ju väldigt kräsen när det kommer till deckare. Vissa är tramsiga, orealistiska eller overkligt dramatiska jämfört med hur det är i verkligheten. Men dessa böcker är så mysiga. och jag älskar den lyxiga biten man får i den eleganta delen av genren. Det är kashmirset, praliner, lite underliggande romantik, vackra miljöer och mycket pengar.

Den här boken, Under nio nätter, är den nionde i serien och jag har alla. Den här köpte jag när jag var i Stockholm på advokatdagarna. Jag började läsa den när tåget lämnade Stockholm och slog ihop den lagom till att vi närmade oss Malmö. Det var en helt otroligt njutningsfull tågresa.

För dig som inte känner till den här serien så handlar det om åklagarassistenten, som levt stora delar av livet som hemmafru, Marianne Jidhoff. Hon kommer tillbaka till arbetet när hennes oschyssta karl, stjärnåklagaren, dör. Hon bildar en mycket hemlig liten enhet inom polisen som hanterar de mest känsliga ärendena. I hennes team finns två poliser, och i senare delen av serien ytterligare två till. De löser dramatiska brott och genomgående i böckerna är en feministisk touch skulle jag säga.

I just den här boken får man följa lösningen av ett mystiskt dödsfall. En varm sommarkväll sitter en man på sin balkong när han plötsligt hör en konstigt duns och sedan en ohygglig tystnad. Han ringer polisen men räddningstjänsten kommer aldrig. Händelsen hanteras som ett självmord men fem år senare blir Marianne och hennes specialteam kontaktade för att utreda händelsen. Den avlidne mannen var gift med en känd livsstilsprofil och snart börjar hennes nuvarande sambo också känna sig hotad. Privat får Torsten (det ena mysiga, snälla, äldre och rejäla polisen) det riktigt körigt när hans exfru plötsligt ringer på dörren och behöver tillfälligt tak över huvudet. Marianne hamnar på en stökig middag som resulterar i en ny (het!) bekantskap hon helst velat vara utan. Även Augustins (den unga, snygga, drömmiga polisen) liv är ställt på kant och han grubblar intensivt över de stora frågorna.

jag kan inte nog rekommendera den här boken. Det här är den perfekta teel-good serien som är exakt den man vill läsa under de kalla månaderna. Uppkrupen i soffan, med te och massa tända ljus. Det är livskvalité mina vänner. Alltså bara läs böckerna!!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

4 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Camilla
Camilla
4 år sedan

Hela serien är underbar!
Men NÄR ska Torsten och Marianne få ihop’et?!?!

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Camilla
4 år sedan

gud jag vet!!! längtar så efter att de ska få ihop det!

Anneli
Anneli
4 år sedan

Jag har inte läst böckerna men måste säga att jag blir lite tveksam: ”åklagarassistent” är en tjänstebenämning som mig veterligen inte existerar, förundersökningsledare kan hon inte vara om hon inte är åklagare, i så fall är hon polis och är fuledare i fall utan någon skäligen misstänkt och i brott av enklare beskaffenhet…Jag vet att spänning och realistiska skildringar inte alltid går hand i hand, så kanske författaren ändå ”får ihop det”, men jag tänker att jag skulle reta mig på en del orimligheter :)Men det är ju jag.

Frida Kummerfeldt
Frida Kummerfeldt
Reply to  Anneli
4 år sedan

HAHAHAHA jag veeeeet! Det är lite knäppt men det funkar i böckerna. hon är liksom civilanställd med superpowers! =) Kram!

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x