Önskeinlägg: Vilka accessoarer bör man ha i garderoben?

INLÄGG INNEHÅLLER ADLINKS

Jag fick en fråga om jag inte kunde skriva lite mer om accessoarer. Och OM jag kan skriva om accessoarer. Accessoarer är ju livets bästa uppfinning! Det är det som gör din outfit till en personlig upplevelse. Det finns en mängd olika accessoarer man kan välja på. Och vi tänker inte alltid på det. Ofta tänker vi på skorna, handskarna och väskan. Men det finns ju så mycket mer. Här går jag igenom alla de olika typer av accessoarer jag tycker att man bör ha i sin garderob. Jag har valt prisvärda accessoarer som fungerar för de flesta budgetar.

  • Fina hårnålar. Den enklaste hästsvans kan bli chic och elegant på sekunden om du bara pimpar dig lite med några fina hårnålar. Det tar exakt samma tid som om du skulle använda de tråkiga svarta, men här ger du dig själv lite extra bling och genast ser din frisyr mycket mer fixad ut.
  • Statementörhänge. Den enklaste av outfits, jeans, vit skjorta och snygga skor blir genast mycket coolare och roligare om du adderar ett iögonfallande lite kaxigt örhänge. Det är supertrendigt med så kallade cuffs, alltså örhängen som kläms åt runt örat. 90-talet ringde och gratulerade att vi tagit tillbaka denna geniala trend.
  • Statementring. Jag är besatt av denna ring och känner att jag måste haffa den till mig själv. En rejäl ring är en så bra accessoar. Den får allt att kännas mer fest. Och det är något visst med en välmanikyrerad hand som smyckas av en rejäl ring. More is not less ibland!
  • Glasögonstrap/senilsnöre. Om du följer mig på insta har du sett mitt senilsnöre med pärlor. SÅ himla snyggt och coolt. Jag har även en tunn guldkedja. Den här lite tjockare kedjan kommer höja din coolhetsfaktor direkt. Varför ligga på stranden i bara baddräkt när man kan ligga där med solhatt, röda läppar och en guldkedja om de enorma solglasögonen!? Mer hollywoodglam till folket! Och just denna kedja kan även användas som halsband vilket är genialt eftersom guldkedja är en av de största smyckestrenderna just nu.
  • snygga solglasögon. Stora svarta solglasögon tycker jag att alla borde ha. Omedelbar stjärnglans.
  • En otroligt opraktiskt statementväska. Varför ska man lägga pengar på en opraktiskt väska? Jo, det ska jag tala om. Dels så är det den som tar en ordinär outfit till en wow-outfit. Men det är också så att de saker vi köper, inte för att de är praktiska, utan för att de får vårt hjärta att sjunga, är de sakerna man också bör investera i. Jag är en stor believer av att de som omger sig av skönhet blir lyckligare människor.
  • Ett speciellt hårband. Jag älskar att sätta upp mitt hår. Trivs oftast bäst när det är uppsatt än nedsläppt. Men det blir ju otroligt tråkigt med de vanliga svarta gummibanden. Varför inte pimpa till det lite med ett vackert gummiband med en exklusiv rosett i läder. 100% mer stilsäker hästsvans som Ebba och Emilia hade sagt.
  • Färgstarkt midjebälte. Japp, detta är verkligen ett måste i garderoben. Ett midjebälte skapar en vacker siluett, bryter av en tråkig outfit och ger en mer genomarbetad look. Just skärp i midjan är mitt bästa stilknep till plussizekvinnor där ute. Jag säger som alla dragqueens ”cinch that waist girl!!!”.
  • En stråväska. Japp, detta är ett absolut måste! Vi ska alla släpa med sjuttioelva saker på stranden och semestern, men i en oversized stråväska blir det genast mycket mer chict. Stråväska är min definitiva go to-väska på sommaren.
  • En stor sjal. Detta är en livräddare! Den värmer kroppen vid kyliga sommarkvällar. Den ger en luftig och vacker look till en vinterkappa. Den funkar som solskydd för brända axlar och kan rädda en outfit vid varje givet tillfälle.
  • En liten sjal. Även detta är en livräddare. Den pimpar en basoutfit om den knyts lite nonchalant runt halsen. Den är både snygg och praktiskt att ha om håret för att styla eller skydda från solen. Den kan pimpa en väska. Ja, det är helt enkelt en sådan accessoar som aldrig är out of style.
  • Smalare bälte. Anledningen till att man bör ha bälte i två olika storlekar är för att de skapar två olika intryck. Ett smalare bälte är också otroligt snyggt i midjan, men är lika snyggt i byxans hällor. Just det här bältet tycker jag ser så exklusivt ut.
  • Diadem. Ingen kan väl ha missat att diadem är en så trendig accessoar. Jag har flera stycken diadem som jag tycker väldigt mycket om. Det är liksom the ordinary girl’s motsvarighet till en tiara. Och det älskar vi ju!
  • Stråhatt. Mer hatt åt folket säger jag! Jag förstår inte varför man envisas med keps när man kan gå runt som en St. tropezdröm i en stråhatt. Det är chict och skyddar mot solen. Jag har flera hattar som jag alternerar mellan på sommaren och kan verkligen inte leva utan dem.
  • Kaftan. Detta är INTE ett plagg som ska användas för att skyla din kropp på stranden. Detta är ett plagg som ska användas för att skydda din kropp mot solen och dra över kroppen när man ska äta strandlunch eller helt enkelt skrota runt i trädgården. En luftig kaftan är det skönaste som finns och ett absolut måste i garderoben.
  • Statementhalsband. I garderoben har de flesta de här vanliga basplaggen. Svarta byxor, skjorta, svart klänning, vit t-shirt. Ja det där vanliga. Men lägg till ett statementhalsband till en basplaggslook och genast är du unik. Därför älskar jag accessoarer för de fram DIG!

Hoppas du blivit lite klokare på det här med accessoarer. Tack för ett roligt förslag på önskeinlägg. Och om du har ett önskeinlägg, bara skriv. Jag älskar när jag får era smarta, roliga, djupa, ytliga och fina frågor och funderingar.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x