När vi firade Paulas födelsedag så bakade jag en kaka som var helt MAGNIFIK! Så underbar att du bara måste testa den!
Kokoskaka med brynt smör och apelsinfrosting.
INGREDIENSER
* 100 g smör
* 1 1/2 dl vetemjöl
* 1/2 tsk bakpulver
* 1 dl riven kokos
* 2 dl strösocker
* 100 g vit choklad
* 2 ägg
TOPPING
* 200 g färskost
* 25 g rumsvarmt smör
* 1 1/2 dl florsocker
* 2 msk färskpressad apelsinjuice
* 3 apelsiner (gärna blodapelsiner)
GÖR SÅHÄR:
– Sätt ugnen på 175°C.
– Bryn smöret och låt svalna.
– Blanda mjöl, bakpulver och kokos i en bunke. Hacka chokladen.
– Rör ihop det brynta smöret, socker och choklad. Blanda ner äggen.
– Vänd ner de torra ingredienserna. Häll smeten i en bakpappersklädd form ca 20×15 cm.
– Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20–25 minuter. Låt svalna.
– Vispa färskost, smör, florsocker och apelsinjuice fluffigt. Bred över den kalla kakan.
– Skala apelsinerna med kniv och skär i skivor. Toppa kakan med apelsinerna.
Wow! Låter och ser jättegott ut! Vilken receptmakare du är!😀