Trendspaning höstmode 2022

Jil Sander // Roberto Cavalli // MSGM // Chanel

Jag har gått igenom alla visningar för hösten 2022 och några tydliga trender har utkristalliserats för mig. Jag ger er här min stora trendspaning!

RUTIGT
Schackrutigt, hundtansmönster, rutig tweed, kiltrutigt you name it. Rutor i alla former är så hett i höst. Det absolut mest trendiga i år är kort kjol med matchande kavaj i ett rutigt mönster! Det kommer iallafall jag spana in.

Brandon Maxwell // Erdem // Christian Cowan // Prabal Gurung

PALJETTER
Åh, som en skata dras jag till allt som glittrar och i höst gnistrade catwalken av paljetter i alla dess former! Det kan kännas som något väldigt oanvändbart och som bara går att bära till fest. Men nej, du kan klä ner paljetter med jeans, stickat och strama kavajer. Så snygg kombo!

The Row // Chanel // Carolina Herrera // Alberta Feretti

80-TAL
Av alla trender och alla epoker är 80-talet mitt absoluta bästa! Och även om 90-talsmodet gör stor comeback på TikTok och bland ungdomar så ser jag hur catwalken sneglade enda bakåt till 80-talet. Denna trend shoppar du bäst på second hand. Där kan du hittade voluminösa stickade tröjor till matchande tight pennkjol, stickat med applikationer på. Tänk paljetter, päls, stenar. Vida byxor som smalnar av vid anklarna och som företrädesvis stylas med ballerina eller stoppas ned i stövlar. Och farsans gamla skinnjacka får ett uppsving, believe you me!

Chloé // Khaite // Chloé // Emporio Armani

LÄDER
Lädertrenden fortsätter vara så het i höst and I love it! Allra allra trendigast är du om du satsar på en läderkappa! Kjol, byxor, shorts, skjortor, kappor och jackor. You name it! Allt ska vara läder och för dig som inte vill köpa riktigt läder finns det massor av fina fusklädersalternativ.

Diesel // Maison Rabih Kayrouz // Stine Goya // Balenciaga

SILVERMETALLIC
Supertydligt trend och väldigt rolig om du frågar mig! Silvermetallic! Jag kommer nu leta efter silverkjol och silverbyxor som jag vill klä ner med stickat, vit skjorta eller strama kavajer. Sjukt sjukt snyggt!

Stella McCartney // Eudon Choi // Nilo Lotan // Philosophy di Lorenzo Serafini

HÖGA STÖVLAR
Då shorts och minikjol kan kännas som ett sommarplagg görs dem väldigt höstanpassade genom att matcha med knä- och lårhöga stövlar. Otroligt snyggt! Nu har nog en del av er samma problem som jag med att vaderna inte får plats i stövlar. MEN jag låter inte det stå i vägen utan jag fortsätter leta efter de perfekta stövlarna.

Derek Lam // Isabel Marant // The Garment // Rodebjer

MINIKJOL
Den är här för att stanna – MINIKJOLEN! Jag tycker det är ett så snyggt plagg! Men absolut, det krävs en hel del modemod för att bära denna trend. Men med stövlar och tjocka strumpbyxor under så tror jag att fler faktiskt vågar sig på den här trenden.

Oscar de la Renta // David Koma // Versace // Mara Hoffman

STATEMENTSMYCKEN
OMG! Jag ÄLSKAR statementsmycken. Och gärna i allt! Maxa på med stora örhängen, ringa, armband och halsband. Och glöm inte bort skärpet. Smycka dina midja med glittriga, glammiga och härliga kedjor och bälten. Om du hittar glittriga minitoppar, BH:ar eller andra typer av glittriga brynjor så köp. Otroligt snyggt och bära ovanpå en t-shirt eller skjorta.

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x