
Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!

Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.

Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.

Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!

Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.

Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.
Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Raw food chocolate fudge – det ultimata snacket
Inspirerad av @josefinjakobsson ville jag testa att göra denna veganska rawfood chocolate fudge. Jag gillar att baka och ibland känner jag att det blir för mycket sött i skåpen och så blir jag vips sugen på att göra något annat. Ja, det finns en gräns för hur många kanelbullar jag kan äta innan jag tröttnar! =) Plus … Continued
Årets pepparkaksbak
Igår hade vi stora pepparkaksbaket. Jag älskar jultiden för man gör så mycket som familj. Julen innebär pyssel, bakning, speciella filmer och årliga traditioner. Det gör att man som familj på ett naturligt sätt får mycket tid ihop. Helt plötsligt finns det aktiviteter som, ja tro det eller ej, är mer spännande för en femåring … Continued
Jag älskar att jag tar mig tid för frukost
När jag blev behandlad för mina ätstörningar fick jag olika uppdrag varje vecka. Det uppdrag, eller kanske utmaning är ett bättre ord, var att alltid äta frukost. Det var ett mål jag väldigt ofta hoppade över. Jag kände mig inte så hungrig på morgonen och det var ett morgonsteg enkelt att hoppa över för att … Continued
Nu har du chansen att testa Grand hotels lyxiga matkasse!
INLÄGG I SAMARBETE MED GRAND I LUND Färdiglagad lyxig restaurangmat som står på bordet inom 20 minuter! Låter det för bra för att vara sant!? Haha I know, men det är sant. Grand hotel i Lund erbjuder sin lyxiga matkasse och jag har äran att erbjuda er rabatt med hela 20% på beställningen. Ordinariepris för … Continued
Recept på saftiga semlor
Just prick nu sitter jag på tåget påväg till Stockholm för en helg med Liberala kvinnors centralstyrelse. Eftersom jag ska vara borta helga helgen valde jag att spendera hela gårdagen med Estrid. Vi hade en riktigt fin dag med badhus och Burger King. Jag kan säga såhär att timmarna man fryser på badhuset och äcklas … Continued
Jag fyllde kylen med smaken av sommar
Få saker får mig att känna mig så vansinnigt nyttig för min omvärld som när jag lagar maten själv. När jag plockar bären och gör sylt eller får äpplen från mina morföräldrars kolonistuga och sen fyller min frys med mos. Det känns så hederligt och husmoderligt på något vis. På tomten av mina föräldrars sommarstuga … Continued