
Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!

Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.

Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.

Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!

Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.

Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.
Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Jag älskar att jag tar mig tid för frukost
När jag blev behandlad för mina ätstörningar fick jag olika uppdrag varje vecka. Det uppdrag, eller kanske utmaning är ett bättre ord, var att alltid äta frukost. Det var ett mål jag väldigt ofta hoppade över. Jag kände mig inte så hungrig på morgonen och det var ett morgonsteg enkelt att hoppa över för att … Continued
Den sista semesterfrukosten för denna sommar
Idag har vi vår sista gemensamma frukost för denna semestern. Ikväll ska jag och David ha datenight och Estrid ska sova över hos mormor och morfar. Vi har haft en underbar semester som innehållit precis allt vi velat och behövt. I morse ville jag unna min familj en riktigt härlig frukost så jag testade en … Continued
Min bästa födelsedagstårta
SAMARBETE MED BAGAREN OCH KOCKEN För några veckor sedan fotograferade jag ett samarbete med Bagaren och Kocken. Jag gjorde det för ovanlighetens skull tillsammans med David. Det är ju verkligen en dröm jag har att vi två kan arbeta tillsammans i framtiden. Att vi har gemensamma projekt och driver ett företag ihop. Så det var … Continued
Plommonmarmelad med vanilj och kanel
Jag älskar två saker. (okej jag älskar MASSA saker, men i det här fallet två saker som sammanföll väldigt väl). Jag älskar en tjock bit ost med ett tjockt lager sötsyrliga marmelad. Jag älskar även känslan av att tömma skafferiet och laga något från grunden. Jag hade lite syltsocker kvar och en vaniljstång som bara … Continued
Recept på Fridas soulfoodiga buddhabowl
Häromdagen testade jag ett recept på buddhabowl. Ett väldigt zen-namn på en vegetarisk/vegansk skål av bara sånt som är gott och bra för både kropp och själ. Efter veckor av Aladdinaskar, lussebullar, skinka och kött, och med vårt nyårsmål om mer vegetarisk kost i minnet, testade jag då detta. Och vad ska jag säga, SÅ … Continued
5 fantastiska recept att testa i helgen
Nu har vi en hel helg framför oss och för mig är helg detsamma som god mat. Lite speciell frukost och något riktigt gott på kvällen. Kanske något litet bakverk som får avnjutas framför på spåret. Jag vill idag tipsa om fem fantastiska recept som är väl värda att testa till helgen. Fruktig smoothiebowl med … Continued