Hur pittoresk är inte denna bild? Här i vår lilla frukostberså kan vi sitta och dricka vår hemgjorda syrensaft. Det är så man vill nypa sig i armen!
Jag och Estrid gjorde saften tillsammans. Det var superenkelt! Jag klippte klasar och hon la dem i korgen.
Vi använde 20 klasar, en och en halv citron och en hel massa socker. Vi varvade syren, citron och socker, tillsammans med lite citronsyra. Sen slog jag över kokande vatten. Det hela fick dra i tre dagar innan jag silade och slog över det på flaskor.
Saften blev ett koncentrat som blandas ut med vatten. För oss var det lagom med två flaskor så att det dels kan få plats i kylen och dels inte mögla. Saften fick en rätt så vuxen smak. Som en bärsaft med lite beska. Otroligt gott!
Jag känner mig så huslig när jag har min egna saft i trädgården. Nu längtar jag så till vinbären och jordgubbarna är mogna så att jag kan göra saft, sylt, marmelad, chutney, kräm och gud vet vad. Jo just det, kakor, bullar, fyllningar och massa massa gott.
Idag har jag en riktigt rolig dag framför mig. Jag ska till MJ och äta lyxfrukost med Caroline. Sen ska vi filma en video till min kanal. Som du märker har det inte kommit upp en fredagsvideo idag. Jag fick skjuta på det en vecka då jag varit krasslig i veckan och inte haft någon ork. Som plåster på såren får du två inlägg idag istället! Kika in lite senare för att se alla underbara loppisfynd jag gjorde förra helgen.
Jag testade att göra syrensaft
Du kanske också gillar...
Recept på Fridas soulfoodiga buddhabowl
Häromdagen testade jag ett recept på buddhabowl. Ett väldigt zen-namn på en vegetarisk/vegansk skål av bara sånt som är gott och bra för både kropp och själ. Efter veckor av Aladdinaskar, lussebullar, skinka och kött, och med vårt nyårsmål om mer vegetarisk kost i minnet, testade jag då detta. Och vad ska jag säga, SÅ … Continued
Gammaldags äppelkaka är perfekta helgkakan
Denna äppelkaka är MAGISK! Det är kanske inte så svårt att dra slutsatsen att receptet är från Leila (för allt hon gör är ju magiskt). Jag gjorde äppelkakan förra helgen när vi hade finbesök och den blev varmt uppskattad. Gästerna tog med sig det som blev över för att ha till sitt kvällsfika. Då vet … Continued
Kvällsmys i köket med hemmagjord granola
Jag älskar flera saker, men två av dem är hemmagjord granola och att baka och laga mat tillsammans med Estrid. Vi spenderar massa tid i köket tillsammans och det är min bästa syssla med henne. Det är så roligt att få göra något tillsammans.Nu sitter jag här med en skål tjock grekisk yoghurt, hemmagjord granola … Continued
Snabb pasta med marockanska kikärtor
När jag handlade på Mat.se valde jag ut varor till snabba recept. Nu är det nya livet här och vi måste kunna svänga ihop en middag på 15-20 minuter för annars blir Estrid D to the iva. Jag gjorde en snabb, god och färgstark pasta rätt som jag nu tänkte dela med er. Snabb pastarätt med … Continued
Teatime och det här är mina bästa tesorter just nu
This the season to be jolly! Ahhhh känner ni julkänslan komma? Jag gör det. Ute är det krispigt, kallt och på vissa ställen fortfarande vitt. Inne brinner ljus oavbrutet och en rykande tekopp är aldrig långt borta. Jag har kompat ut idag och imorgon är min vanliga jobba-hemma-dag. Jag har haft en långdragen förkylning, det … Continued
Två smoothierecept för hela familjen
För några helger sedan bjöd jag min familj på brunch och alla fick vars en smoothie. De vuxna fick en superfoodsmoothie och de små fick en smoothieglass. Jag älskar smoothie för det är så enkelt. Det går att svänga ihop med så många olika saker som man har i kyl och frys. Det är ett … Continued