Husjakten fortsätter

Nä, inte denna gången heller. Ytterligare två hus har inspekterats och det blev tummen ner för båda två. Jag börjar bli otålig och orolig. Kommer vi aldrig hitta rätt? Är jag för kräsen? Eller är det helt enkelt bara så att marknaden är död? Jag erkänner, jag hänger allt lite läpp nu.

Hus nummer ett låg i ett underbart bostadsområde, men var huset längst mot järnvägen. Visserligen låg järnvägen en liten bit bort, men den kändes ändå för nära. Vågar man chansa? Tänk så ligger man där och ska sova och så dundrar tåg förbi lite huller om buller? Det var synd för huset var kanonmysigt, trädgården härlig och området perfekt för småbarnsfamiljer. Men läget kändes naja. Hus nummer två låg i ett tråkigt område och allt kändes deppigt. Men värst var hur högt man hörde motorvägen från huset. Det var verkligen ilska ljud som nådde in i trädgården. Lagom avslappnande!?

Åh, jag vill bara flytta. Inreda, måla, tapetsera. Göra en walk-in-closet, baka bröd i mitt stora lantliga kök som självklart ska ha radio P4 inrattad på radion. Ha terrassen full med olivträd i zinkkrukor, krukor fulla med färska örter och en grill som är igång ungefär precis hela tiden under sommarhalvåret. Jag vill servera David saft som klirrar av isen efter att han klippt gräsmattan. Jag vill ha ett gästrum som långväga gäster ska få njuta av. Jag vill bjuda på kräftskivor och fira midsommar i vår alldeles egna trädgård. Jag vill, när tiden kommer, kunna gå långa promenader med barnvagnen i ett lugnt, stillsamt område som även är tillfredsställande för ögat. Jag vill ha en öppen spis som trivsamt sprakar under de kalla månaderna. Jag vill få ett hem att leva och bo i under en lång lång tid. Ett hem där vi ska bli gamla och våra barn ska växa upp. Ett hem där små flickrum förvandlas till sockervaddsdoftande rum som man aldrig får gå in för att man bara är så jäkla pinsam. Hela mitt väsen längtar bort från staden och fötterna behöver få rota sig. 

Nu behöver jag er husägares hjälp! Blev det en chock att ha trädgård? Har det blivit galet dyrt? Hur vet man att man inte köper grisen i säcken och står där med ett hus som på ytan är divine men egentligen är en riktig skitkåk. Help a girl out!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Cuntless Lux
9 år sedan

du har nog rätt lilla mammi! puss!

Anonym
Anonym
9 år sedan

Det kommer att dyka upp ett hus. Vänta bara tills det händer då ska du se att det händer en massa saker på en ock samma gång. Så brukar det vara.
Puss
Sabine

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x