Österlenchoklad

Under påskhelgen körde vi runt ute på vackra Österlen. Alldeles nära klockan sex, när det mesta skulle stänga, såg vi en liten skylt som pekade in i ett samhälle. ”Österlenchoklad” stod det på skylten och med en mycket, och här betonar vi mycket, snäv sväng körde vi dit. 

Vi kom fram till ett stort stenhus som huseras av ett par, två unga entreprenörer, som bor på ovanvåningen och gör praliner på nedanvåningen. Jag blev golvad av deras engagemang och mod. De tog sitt pick och pack, lämnade jobb och hem i en annan stad, för att ta över en gammal chokladfabrik.

De säger sig inte vara i pralinbranschen, utan i smakbranschen. De arbetar ständigt med att förbättra och komma på ljuvliga smakkombinationer. Specialpralinen för påskhelgen var en chevréfylld pralin. Det låter vidrigt. Det var det godaste jag ätit i livet! Ambitionen är att alla smaker och fyllningar ska handlas av lokala bönder i området. Hallonen ska vara plockade nedanför åkern, äpplena från Kivik som ligger runt kröken och så vidare. Det medför en pralin som är bra för själen, men också för vår omgivning. Pralinparet, som går under namnen Fredrik och Ulrika, gick runt och berättade om huset, sina liv och sina drömmar. Tanken är att börja producera sin egna choklad, inte köpa färdiga pellets från exempelvis Belgien. Detta kommer göra att pralinerna är till minsta beståndsdel ekologiska. 


Jag längtar redan ihjäl mig till vi kan åka dit igen!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

2 Comments
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
View all comments
Frida Svensson
10 år sedan

åh det var det! riktigt riktigt gott!

anettan
10 år sedan

Det låter som rena paradiset…. Dit vill jag. Ha en bra dag. Kram Anette

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x