8 livräddare i var garderob

8 essentials-1
Det här är de åtta livräddare som var person bör ha i sin garderob. Iallfall enligt mitt tycke och smak. Åtta plagg och accessoarer som funkar som mammaledig, på jobb, på festen, på resan, på dagen och på kvällen. Ja, faktiskt precis när som helst! Det bästa är att dessa 8 saker inte behöver vara dyra. De kan komma från budgetkedjor eller stora modehus, oavsett så funkar de precis lika bra. Allt på dessa bilder är budgetköp med undantag för de svarta pumpsen och den bruna skinnväskan. Just för att de är skinn och därför brukar de bli lite mer pricy. Att ha kul med kläder ska inte handla om pengar, för du kan hitta massvis med fint i billigare prisklasser. Jag brukar kolla på etiketten och undvika polyester. På budgetkedjorna kan du hitta skor i skinn och mocka, kläder i viskos och bomull, tröjor i ull och kashmir och gud vet allt och ofta till en jättebra peng.
8 essentials-2
Den lilla svarta – det är inte för inte som coco chanels ”LBD” the little black dress står sig årtionde efter årtionde. En svart, enkel och välsittande klänning räddar dig i alla situationer. Den kan passa i vardagen med platta skor och funka på festen med klackaskor.

En svart skinnjacka – detta är min ultimata jacka. Jag använder skinnjacka typ från april till oktober. Snygg som vardagsjacka men funkar precis lika bra på jobbet med svarta kostymbyxor, en fin blus och snygga skor. (Bubblare: åh vad jag vill ha en beige skinnjacka till våren)

Vit t-shirt – världens mest användbara plagg enligt mig. Till jeans, till byxor, till kjol, den funkar till allt. Den kan vara världens mest vardagliga plagg men funka precis lika bra på fest, kalas eller jobb beroende på vad du matchar den med. (Bubblare 2: Den smarta köper samma välsittande t-shirt även i grått och svart. Mycket användbart)

Statement halsband – varje person bör ha ett riktigt statement halsband, armband, ring och örhängen. De piggar upp precis allt. Jag tycker halsbandet är det mest användbara av alla statementsmycken. Jeans och t-shirt blir genas partyapproved om du slänger på halsbandet, målar läpparna röda och hoppar i finskorna.
8 essentials-3

Svarta läderpumps – svarta pumps är en klassiker och funkar alltid. Har du redan svarta så är ju självklart ett par rejäla partyklackar alltid kul i garderoben. Men om du söker den ultimata basklackaskon som funkar till allt är det en svart skinnpump du ska leta efter. Köp gärna skinn om du har råd för jag upplever passform, kvalitet och komfort bli så mycket bättre med en skinnsko jämfört med en sko i låtsasskinn.

Blå tighta jeans – Ett par blåjeans med smal passform och tighta ben är min bästa jeansmodell. Post förlossning kör jag på jeans med lite högre midja för det känns mer bekvämt. Oavsett vilken modell som passar just din kropp är blå jeans en hit i varje garderob.

Ett par snygga platta skor – ja lite diffus förklaring kanske men faktum är att detta kan vara precis vad som helst. En snygg ballerina, ett par enkla klassiska boots eller som i detta fallet ett par ljus mockaloafers. De funkar till klänning och byxa, dag eller kväll och är perfekta i en basgarderob.

En brun läderväska – En rejäl handväska i brunt läder är den ultimata vardagsväskan. Gärna lite modell större så du får plats med mer än telefon och lipgloss. Nu snackar vi en väska som ska funka på jobb, på brunch och i baren. I denna ska du få plats med pärm, dator, mobil, plånbok och allt annat man behöver dagtid. Även här rekommenderar jag en väska i äkta läder. Den slits finare än en plastväska och kvalitén är betydligt bättre.
8 essentials-4

Nu tar jag snart min unge under armen och traskar till babysimmet. David ska följa med idag och jag är dying att visa Estrids alla nya konster. Hon håller själv i stången i bassängen, håller fast sig på min rygg när jag simmar och kan vara under vatten utan minsta lilla missnöje. Hon har blivit en riktig liten fisk. Vi hörs senare idag, då får ni bilder från gårdagens söndagsmiddag och en sneakpeak på klänningen jag fick av Laura Ashley som jag ska bära på tjejkvällen.

Vi hörs godingar!

Författare: Frida Kummerfeldt

Här får du en livstilsblogg med fokus på female empowerment, mode, inredning och feminism. Min blogg ska du läsa om du vill må bra.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x